Ilomantsin reserviupseerikerho ry

Perinteikästä toimintaa vuodesta 1953 lähtien

Ilomantsin reserviupseerikerho ry

Ilomantsin Reserviupseerikerho ry on Reserviupseeriliittoon ja Pohjois-Karjalan Reservinupseeripiiriin kuuluva maanpuolustusjärjestö. Toimintoihimme kuuluvat reserviläistaitojen ylläpito, perinteiden vaaliminen ja varainhankinta. Sotahistoria ja veteraaniperinteet ovat meille tärkeitä jo sijainnistamme johtuen.

Yhdistyksemme varsinaisiksi jäseniksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, jotka ovat reserviupseerikurssin varusmiesaikanaan suorittaneet. Tervetuloa vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön.

Ilomantsin Reserviupseerikerho ry :

Yhdistys on perustettu v.1953, olemme toimineet siis jo 69 vuotta. Toimintaamme sisältyy perinteitä, reserviläisten taitojen ylläpitoa ja toiminnan kehittämistä.

Jäsenmäärä: 26

Jäsenyysehdot: Reservinupseeri

Jäsenmaksu: 42,50 euroa (2022)

 

TOIMINTA

Nykyään kerhossamme on 26 jäsentä. Olemme yhdistäneet toimintamme Ilomantsin Reserviläisten kanssa. Meillä on yhteiset kokoukset, toiminnot ja talous. Yhdistykset ovat kuitenkin itsenäisiä.

Toimintaamme kuuluu:

  • Reserviläistaitojen ylläpitäminen: Kesäisin meillä on ampumaharjoituksia ruutiaseilla, kevätkokouksessa on yleensä sovittu ensimmäisestä ampumatapahtumasta. Talvikaudella on mahdollisuus harjoitella Ilomantsin ampujien sisäampumaradalla. 
  • Varainhankinta: Teemme talkootöitä reserviläistoiminnan varojen kerryttämiseksi, johon kuuluvat muun muassa kesäisin Ilomantsin sotahistoriallisten kohteiden kunnossapito ja tapahtumien järjestelyihin osallistuminen
  • Sotahistoriallisten kohteiden esittely: Esittelemme matkailijoille Rajakenraali Raappanan majaa Parppeinvaaralla
  • Vuokraustoiminta: Vuokraamme EKO-ase pakettiamme eri toimijoille. EKO-ase järjestelmäämme kuuluu hirvirata ja lisäksi pistoolipaketti. Pistooli paketti on Glok-mallinen ase punapistetähtäimellä. Kivääri on ns. ampumahiihto malli.                                              
  • Perinnetoimikuntatoiminta: Olemme mukana Ilomantsin sotiemme 1939-1945 perinnetoimikunnassa. Tuemme toiminnallamme perinneaikaan siirtymistä. Perinteiden vaalimiseen kuuluvat muun muassa kunniavartiot Kaatuneitten muistopäivänä, itsenäisyyspäivänä ja jouluna.

 

Eli toimintaa riittää. Tule rohkeasti mukaan!

 

Seuraa meitä Instagramissa:

@iloru_res tai https://www.instagram.com/iloru_res/

 

 

YHTEYSTIEDOT:

Jorma Maksimainen, puheenjohtaja

jorma.maksimainen@gmail.com

p.050-4628720

 

LIITY JÄSENEKSI ILOMANTSIN RESERVIUPSEERIKERHOON

 

Tiedostot

Sotahistoriallisten kohteiden kunnospitotöitä
Reserviläistaitojen kertaamista ampumaradalla