Liiketoimikunta

Liiketoimikunta

Säännöllisesti liikkuva ja kunnostaan huolta pitävä reserviläinen on yksi tärkeimpiä peruspilareitamme maanpuolustustoiminnassamme. Liikunta ja erilaisilla aseilla ampuminen sisältyköön meidän jokaisen harrastuksiimme. Kun mietimme tämän hetken maailman tilannetta ja katsomme tulevaisuuteen, niin ampumataidosta, fyysisestä ja henkisestä kunnostaan on pidettävä säännöllisesti hyvää huolta.

Nämä kaikki yhdessä ovat se kokonaisuus, joka on ratkaisevassa roolissa, jos joudumme esim. aseellisen hyökkäyksen kohteeksi. Olkaamme valmiina.

Toivomme kaikille piirien reserviläisille mukavia hetkiä liikunnan parissa.

Tietoa liiketoimikunnasta

Liikunta ja maanpuolutustyö

Reserviläisen kenttäkelpoisuus muodostuu kolmesta toisiaan tukevasta tekijästä, ampumataidosta, fyysisestä - ja psyykkisestä kunnosta. Tämä kolme mainitsemaani kriteeriä muodostavat yhdessä kokonaisuuden. Kenttäkelpoisuutesi on se, mikä on sinun heikoin lenkkisi. Se tässä on hyvä asia, että näitä kaikkia tekijöitä voidaan harjoittelun kautta vahvistaa ja saavutettua tasoa voidaan harjoittelemalla pitää yllä. Pääsääntöisesti jokainen reserviläinen vastaa omasta kenttäkelpoisuuden tasostaan ja sen ylläpitämisestään itse. Se olkoon meidän kaikkien yhteinen päätavoite.

Liiketoimikunta

Liikkumista ja urheilemista voi harrastaa missä vaan, riippumatta missä päin asut. Urheilulajeista on vara valita oman mieltymyksen mukaisesti. Reserviläisen kenttäkelpoisuutta tukevia hyviä liikuntalajeja on paljon, mm. suunnistus, juoksu, kävely, vaeltaminen, hiihto, vain muutamia mainitakseni. Pääasia on, että liikut jonkun lajin parissa säännöllisesti ja nautit tekemisestäsi. Tutkimuksien mukaan viikoittaiseen liikkumiseen pitää sisältyä kevyttä liikuskelua mahdollisimman usein. Reipasta liikkumista 2,5 h ja rasittavaa liikkumista (hengästyt ja tulee hiki), reipas tunti. Liikkumisen ja oman toimintakyvyn tueksi kannattaa tehdä lihaskuntoja liikehallintatreenejä kaksi kertaa viikossa. Liikunnan lisäksi tarvitset palauttavaa unta joka vuorokausi. Liiku omalla tavallasi joka päivä. Näillä vinkeillä saat varmasti pidettyä kenttäkelpoisuutesi riittävän hyvällä tasolla.

Piirien liiketoimikunta pyrkii kannustamaan, motivoimaan ja edesauttamaan jäsenistön liikunnan harrastamista ja kenttäkelpoisuuden ylläpitämistä. Toimikunta ottaavastaan ehdotuksia yhteisistä tapahtumista ja järjestää sekä koordinoi erilaisia tapahtumia. Nämä löydät sivustomme TAPAHTUMAKALENTERISTA

Yhteystiedot

Lampitie 11 A, 81100 KONTIOLAHTI
Puh. 041 314 9351
S-posti: pohjois-karjala@reservilaisliitto.fi