Outokummun Reserviupseerit

OUTOKUMMUN RESERVIUPSEERIT RY

OUTOKUMMUN RESERVIUPSEERIT JA RESERVILÄISET: YHTEISTYÖTÄ JO VUOSIKYMMENIÄ KAIVOKSEN KAINALOSSA JA MAAKUNNALLISTA VAIKUTUSTA Perustava kokous pidettiin Kuusjärven kunnassa sijaitsevassa Outokumpu yhtiön pääkonttorissa 7.12.1950. Läsnä oli 35 reservin upseeria. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin pankinjohtaja Yrjö Kettunen. Kerhon säännöt uusittiin 1971, jolloin nimi muutettiin Outokummun Reserviupseerit ry:ksi. Jäsenmäärä on vaihdellut vuosien aikana 50 ja 100 välillä ja on nyt 50. Jäsenmäärän voimakas aleneminen tapahtui Outokumpu Oy:n kaivostoiminnan loppumisen myötä. Samalla yhdistyksen jäsen rakenteessa tapahtui muutos, kun nykyisistä jäsenistä vain osa jäi asumaan Outokumpuun. Yhdistyksellä on ollut historiansa aikana 20 eri puheenjohtajaa, joiden aikaan toiminta on vaihdellut. Kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin 1980 perustajajäsen, majuri Esko Pihko.

PERUSTIEDOT:

Yhdistys perustettu: 1950

Jäsenmäärä: 50

Jäsenmaksu: 48€ (2024)

 

Puheenjohtaja: Pekka Martikainen

puh. 0500647301

 

Varapuheenjohtaja: Heikki Hiltunen

puh. 0503716448

 

Hallitus:

Aimo Laasonen puh. 0500613015

Jukka Hakola puh. 0405001123

Aimo Hattula puh. 0405478362

Kari Kalinen puh. 0505952981

Petri Peinola puh. 0408369197

 

Outokummun reserviupseerit ry

Mustalammentie 4 E

83500 OUTOKUMPU

AMMUNTAURHEILUSTA VETERAANITYÖHÖN, LIIKUNTATAPAHTUMISTA TANSSEIHIN

 

Toiminta on painottunut sotilaallisten fyysisten ja psyykkisten valmiuksien yllä pitämiseksi. On osallistuttu joko kilpailijoina tai järjestäjinä erilaisiin harjoituksiin ja yhdistys-, piiri- sekä liittotason kilpailuihin. Reserviläisurheiluliiton syys- ja talvikilpailuihin osallistuttiin innokkaasti 1950–1970-luvuilla. Ammuntaurheilulla on aina ollut voimakas osuus yhdistyksen toiminnassa. Yhdistys omisti aikaisemmin osuuden Seurojentalo ry:stä, jossa oli paikkakunnan ainoa ammunnan sisärata. Suosittuja ovat olleet erilaiset sotilaallisia aiheita käsittelevät esitelmätilaisuudet sekä varuskunta vierailut. Puolustusvoimien rakenneuudistuksessa ovat vierailukohteet nyt harventuneet ja siirtyneet pitempien matkojen päähän. Lippu- ja kunniavartiot Kuusjärven sankaripatsaalla ovat kuuluneet yhdistyksen toimintaan koko sen toimintakauden aikana. Sotainvalidien ja veteraanien tukemiseksi osallistutaan edelleen erilaisin keräyksin ja talkootöin.

 

AMPUMATOIMINTA:

Vilkkaan ampumatoiminnan takana monipuolinen asekalusto ja hyvät suorituspaikat! Outokummun reserviläisyhdistykset tarjoavat ampumatoiminnasta kiinnostuneille jäsenilleen ja uusille tulijoille maakunnan parhaat suorituspaikat niin kesällä kuin talvella monipuolisella omalla asearsenaalilla. Meidän kautta pääsee halutessaan kiinni ampumaurheiluun ja kattaviin reserviläisammuntoihin joko pelkästään omaksi iloksi ja ampumataidon ylläpitämiseksi maanpuolustuksen hyväksi. Yhdistyksen nimissä kilpaillaan myös runsaasti jäsenten välillä, Länsi-Karjalan, Outokumpu, Liperi ja Polvijärvi, reserviläisyhdistysten kesken sekä myös piiritasolla. Halukkaat voivat edetä aina SM-tasolla asti.

 

Yhdistyksellä on tällä hetkellä käytettävissä kaksi pienoispistoolia 22 lr, kaksi palveluspistoolia 9 mm, kolme reserviläiskivääriä 223, 7,62 x 39, ja pumppuhaulikko.

 

Omiin pistoolilupiin vaaditaan kahden vuoden todistettu harrastusaika. Harrastuksen voi aloittaa reserviläisyhdistysten kalustolla ja harjoituksissa. Yhdistyksissä on kolme ampuma-asekouluttajaa: Kari Kalinen, Harri Pippola ja Jari Partanen, jotka voivat kirjoittaa niin sanottuja harrastustodistuksia. Harjoituspaikat ovat kesällä Salmijärven rata Kaavintien varressa ja talvella nuorisotalo Servon alakerrassa Kummun kadun varrella.