Liperin Reserviläiset ry

Liperin Reserviläiset

Liperin Reserviupseerit ry ja Liperin Reserviläiset ry muodostavat yhdessä Liperin Reserviyhdistykset. Teemme vahvaa yhteistyötä kaikessa toiminnassamme. Yleisimpiä toimintamuotojamme ovat ammunta, maastotoiminta, urheilu ja liikunta sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Perustiedot:

Perustettu: 11.3.1959
Jäsenmäärä: 264
Jäsenmaksu: 47,00 € (2023)

Puheenjohtaja Jesse Kallio
puh. 040 506 5950
jesse.kallio@gmail.com

Sihteeri Anni Kallio
kallio.annie@gmail.com

Jäsenehdot:

Liperin Reserviläiset ry:n jäseneksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset.

 

Toiminta:

Liperin Reserviyhdistyksistä löytyy monipuolista ja aktiivista reserviläistoimintaa lähes viikoittain ympäri vuoden! Perustamisesta asti yhdistykset ovat toimineet vahvasti yhteistyössä ja yhdessä tekeminen jatkuu vieläkin. Jäsenistömme on monimuotoinen, ja se kattaa niin nuoret vasta asepalveluksen suorittaneet kuin vanhemmat ja kokenemmat reserviläiset.

Toimintaamme kuuluu erityisesti erilaiset reserviläisurheilu- ja ammuntalajit. Kilpailemme menestyksekkäästi niin SRA:ssa kuin muissakin ampumalajeissa piiri- ja valtakunnallisella tasolla. Uudet ampumaharrastajat ovat tervetulleita viikkoammuntoihimme mukaan tutustumaan lajiin ja opettelemaan turvallista asekäsittelyä. Järjestämme myös useamman kerran vuodessa ohjattuja marssitapahtumia, lumikenkäretkiä, ryhmäytymistapahtumia ja muita liikunnallisia aktiiviteetteja. Veteraani- ja perinnetyössä olemme mukana Liperin ja Viinijärven alueella niin veteraanihautajaisissa, seppeleenlaskuissa, kunniavartioissa kuin muissakin tilaisuuksissa.

Liittymällä pääset mukaan toimintaamme, kuten kokouksiin, tapahtumiin ja koulutuksiin. Erityisesti ammunnan harrastajille, tai ampumaharrastusta aloittelevalle yhdistyksemme tarjoaa hyvät puitteet kehittää ja ylläpitää taitoja. Reserviläistoiminnan kautta pääset tapaamaan muita maanpuolustushenkisiä ihmisiä ja osaksi mielekästä toimintaa. Tervetuloa!

 

Seuraa yhdistyksen toimintaa:

Kotisivut: https://liperin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/liperinreserviyhdistykset
Instagram: https://www.instagram.com/liperinreserviyhdistykset/

Liperin Reserviläiset on monessa palkittu toimija:

- Reserviläisliiton Malliyhdistys Suomessa 2015
- PKALTSTO:n Vuoden Maanpuolustusteko Pohjois-Karjalassa 2016, Paloaukean Talvijotos
- Pohjois-Karjalan Reserviläispiirin malliyhdistys 2006, 2012 ja 2020

 

Erityisen hyvää yhteistyötä Liperin reserviyhdistyksissä

Liperin Reserviläiset ja Reserviupseerit ovat pitkään tehneet hyvää yhteistyötä. Viime vuosina yhteistyötä on lisätty entisestään ja nykyään toiminta tapahtuu YT-hengessä sääntömääräisistä kokouksista lähtien, halki vuoden. Toimintasuunnitelman teko on tärkeä osa tulevaa toimintavuotta, jossa sovitaan vetovastuu kussakin tapahtumassa, talkoot ja toiminta tapahtuu kuitenkin yhteistuumin ja ennen kaikkea hyvässä hengessä.

Koska jäseniä Liperin yhdistyksissä on yhteensä yli 300 henkeä, saamme useimmiten toimintaan tapahtumasta riippumatta hyvin osallistujia ja eri alojen osaajia löytyy hyvällä todennäköisyydellä. Jäsenmäärämme on viime vuosina kasvaneet, erityisesti reserviläisten.  Toiminnan laadusta kertoo Liperin reserviläisten valinta vuoden 2015 malliyhdistykseksi Suomessa.

Pidämme yhteistyötä tärkeänä toisten Pohjois-Karjalan reserviläis- ja reserviupseeriyhdistysten kanssa. Ammuntakilpailuja pidetään erityisesti outokumpulaisten, polvijärveläisten, kontiolahtelaisten, rääkkyläläisten ja joensuulaisten kanssa. Reserviläisammunta ja Sovellettu reserviläisammunta SRA, ovat merkittävä osa toimintaamme ja meillä onkin siihen hyvät tilat Roukalahden ampumaradalla, erityisesti pistooliradan suhteen. Viime vuosina radalla on tehty töitä yhdessä Liperin riistanhoitoyhdistyksen kanssa, mm. maansiirtotöitä ja sähköistyksen parantamiseksi merkittävä satsaus.

Vuonna 2019 Liperin reserviläisjärjestöt viettivät 60 v. juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin 30.11.2019 "Paloaukean Perilliset" kirja, joka kertoo liperiläisen reserviläistoiminnan historiasta aina yhdistyksen perustamisesta tähän päivään saakka. Kirjassa on yli 270 sivua, ja se on kaikkille jäsenillemme ilmainen, muille tarjoamme mahdollisuuden ostaa kirjan omakustannehintaan 20,00 euroa, ota yhteys puheenjohtajaan.

Tiedostot