Ilomantsin Reserviläiset ry

Ilomantsin Reserviläiset

Ilomantsin Reserviläiset ry on avoin maanpuolustusyhdistys kaikille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, jotka haluavat osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön.  Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Ilomantsin Reserviupseerikerho ry:n kanssa.  Yleisimmät toimintamuotomme ovat ammunta, liikunta ja perinteiden vaaliminen  Ilomantsin sotiemme 1939-1945 perinnetoimikunnassa.  Rajapitäjä Ilomantsista löytyy runsaati sotahistoriaa ja täten veteraaniperinteiden vaaliminen  on meille tärkeää.

Perustiedot:

Perustettu: 3.5.1956
Jäsenmäärä: 55
Jäsenmaksu: 42 € (2024)

Puheenjohtaja Mika Purmonen
puh. 050 411 2102
mika_purmonen@hotmail.com

Sihteeri-Rahastonhoitaja Reijo Hiltunen
puh. 050 337 3563
reijohiltunen.rh@gmail.com

Jäsenehdot:

Ilomantsin Reserviläiset ry:n jäseneksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset.

 

Toiminta:

Järjestämme yhdistyskokouksen keväällä ja syksyllä. Veteraani- ja perinnetyötä teemme kunniavartion merkeissä jouluna sekä kaatuneiden muistipäivänä ja itsenäisyyspäivänä. Tehtävänämme on myös Ilomantsin sotamuistomerkkien huolto kolme kertaa kesäisin, Rajakenraalin Majan opastus kesällä (2 viikkoa), sankariahaudalla hautalaattojen puhdistus lumesta sekä kynttilöiden sytytys itsenäisyyspäivän aamuna haudoille. Osallistumme sankarihautatoimikunnan sekä sotien 1939-1945 Ilomantsin perinnetoimikunnan toimintaan.

Lisäksi yhdistyksellämme on ammunnat kesäisin ja talvella sisäradalla. Yhteisiä marssi- ja virkistystapahtumia järjestetään tilanteen mukaan. Reserviläisrasti-iltoja on muutamia kertojen kesän aikana. Yhdistyksen toiminta toteutetaan yhdessä Ilomantsin Reserviupseerien kanssa.

Jäsenillä on mahdollisuus harjoitella ammuntaa kesäsin Ilomantsin Ampujien radalla sekä talvella sisäampumaradalla kerran viikossa. Myös mahdollisuus yhdistyksen aseiden lainaamiseen annettujen oheiden mukaisesti. Jäsenille Eko-aseen ilmainen vuokrausmahdollisuus (kivääri ja pistooli).

 

Seuraa yhdistyksen toimintaa:

Kotisivut: http://ilomantsin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi
Instagram: http://www.instagram.com/iloru_res

Ilomantsin Reserviläiset ry:n päätoimintamuodot:

- Reserviläistaitojen ylläpitäminen: Kesäisin meillä on ampumaharjoituksia ruutiaseilla, kevätkokouksessa on yleensä sovittu ensimmäisestä ampumatapahtumasta. Ampumaratana on Ilomantsin Ampujien ampumarata, josta löytyy 150 m, 300 m – ja pistooliradat. Talvikaudella on mahdollisuus harjoitella Ilomantsin ampujien sisäampumaradalla Pogostan alakoululla.

- Varainhankinta: Teemme talkootöitä reserviläistoiminnan varojen kerryttämiseksi, johon kuuluvat muun muassa kesäisin Ilomantsin sotahistoriallisten kohteiden kunnossapito ja tapahtumien järjestelyihin osallistuminen. Yhdistyksen huoltamia sotahistoriallisia muistomerkkejä on Palovaarassa, Hovattalassa, Sikrenvaarassa, Ilajanjoella, Utriossa ja Oinassalmella.

- Sotahistoriallisten kohteiden esittely: Esittelemme matkailijoille Rajakenraali Raappanan majaa Parppeinvaaralla.

- Vuokraustoiminta: Vuokraamme EKO-ase pakettiamme eri toimijoille. EKO-ase järjestelmäämme kuuluu hirvirata ja lisäksi pistoolipaketti. Pistooli paketti on Glok-mallinen ase punapistetähtäimellä. Kivääri on ns. ampumahiihto malli.                                              

- Perinnetoimikuntatoiminta: Olemme mukana Ilomantsin sotiemme 1939-1945 perinnetoimikunnassa. Tuemme toiminnallamme perinneaikaan siirtymistä. Perinteiden vaalimiseen kuuluvat muun muassa kunniavartiot Kaatuneitten muistopäivänä, itsenäisyyspäivänä ja jouluna.

Tiedostot