Liiketoimikunta

Liiketoimikunta

Reserviläisliikunnan tehtävänä on jäsenistön fyysisen kunnon sekä kenttäkelpoisuuden kehittäminen ja ylläpitäminen. Jokainen reserviläinen vastaa itsestään ja omasta kunnostaan, piirit ja yhdistykset pyrkivät aktivoimaan jäsenistöään. Jäsenistöä kehotetaan käyttämään ja täyttämään ajan tasalle omat RESUL:n kuntokortit. Uusille jäsenille tulee neuvoa kirjautuminen ja kortin luominen ko. kantaan.

Liikuntaa ja kilpailutoimintaa suunnittelee ja koordinoi 2010 perustettu ”TULI ja LIIKE”-toimikunta. Sitä ajantasaistettiin 2015 ja silloin eriytettiin TULI ja LIIKE omaksi osastokseen. Molemmat osastot vastaavat oman alansa tapahtumien suunnittelusta ja koordinoinnista yhdessä yhdistysten kanssa. Tapahtumien järjestämisvastuu on kuitenkin yhdistyksillä.

Reserviupseereiden ja reserviläisten liikuntatoiminnassa on tavoitteena vuosittain tarjota mahdollisuus Reserviläisurheiluliiton (RESUL) sääntöjen mukaisiin kenttäkelpoisuussuorituksiin.

Kenttäkelpoisuustapahtumia järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Näitä ovat esimerkiksi MPK (marssit), Pohjois-Karjalan Liikunta (Cooper- ja UKK-testit) sekä urheiluseurat (esim. viikkosuunnistukset).

 

Kenttäkelpoisuussuoritusten osa-alueet

  • Fyysisen toimintakyvyn testit: kestävyystesti (12 min juoksutesti / UKK-kävelytesti (yli 45 vuotiaat)) sekä lihaskuntotestit (vauhditon pituushyppy, istumaannousu, etunojapunnerrus)
  • Ampumataito: rynnäkkökiväärillä, reserviläisaseella tai kiväärillä (myös ampumakilpailun virallinen tulos hyväksytään)
  • Marssitaito: pitkäkestoinen liikuntatapahtuma, joka on pituudeltaan jalan siirryttynynä juosten 21km / jalkamarssina 25km, hiihtäen vähintään 50km ja polkupyörällä vähintään 100km. Marssit tehdään sotilasasussa jja mukana päivätaipaleen reppu
  • Suunnistustaito: kuntorasteilla / kansallisessa kilpailussa, A-rata tai vähintään 7km, virallinen ajanotto

 

Suoritusten ilmoittamiset

Suoritusten tekijät ilmoittavat ne kunkin osa-alueen vastuuhenkilölle ja toimittavat tarvittavan dokumentaation. Liiketoimikunta kokoaa kauden lopuksi kokonaissuoritukset. Liiketoimikunta koordinoi kaikkia muita kenttäkelpoisuustapahtumia paitsi ampumista sisältäviä osasuorituksia (tulitoimikunnan vastuulla).

Liiketoimikunnan vastuuhenkilö on Juhani Simonen RES ja Pertti Saarelainen RU

 

Tiedostot