Liiketoimikunta

Liiketoimikunta

Reserviläisliikunnan tehtävänä on jäsenistön fyysisen kunnon sekä kenttäkelpoisuuden kehittäminen ja ylläpitäminen. Jokainen reserviläinen vastaa itsestään ja omasta kunnostaan, piirit ja yhdistykset pyrkivät aktivoimaan jäsenistöään. Jäsenistöä kehotetaan käyttämään ja täyttämään ajan tasalle omat RESUL:n kuntokortit. Uusille jäsenille tulee neuvoa kirjautuminen ja kortin luominen ko. kantaan.

Liikuntaa ja kilpailutoimintaa suunnittelee ja koordinoi 2010 perustettu ”TULI ja LIIKE”-toimikunta. Sitä ajantasaistettiin 2015 ja silloin eriytettiin TULI ja LIIKE omaksi osastokseen. Molemmat osastot vastaavat oman alansa tapahtumien suunnittelusta ja koordinoinnista yhdessä yhdistysten kanssa. Tapahtumien järjestämisvastuu on kuitenkin yhdistyksillä.

Reserviupseereiden ja reserviläisten liikuntatoiminnassa on tavoitteena vuosittain tarjota mahdollisuus Reserviläisurheiluliiton (RESUL) sääntöjen mukaisiin kenttäkelpoisuussuorituksiin.

Kenttäkelpoisuustapahtumia järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Näitä ovat esimerkiksi MPK (marssit), Pohjois-Karjalan Liikunta (Cooper- ja UKK-testit) sekä urheiluseurat (suunnistusseurat).

 

Kenttäkelpoisuussuoritusten osa-alueet

  • suunnistus (vähintään 5km suunnistus 1,5 tunnissa (valoisa) tai 2 tunnissa (pimeä)
  • sotilasmarssi (25km jalkamarssi/30km hiihtomarssi/80km pyörämarssi enintään kuudessa tunnissa kevyessä (10kg) sotilasvarustuksessa)
  • kuntotestit
    • kestävyystesti (Cooper-testi tai UKK-kävelytesti sekä
    • lihaskuntotesti (vauhditon pituushyppy, istumaannousu, etunojapunnerrus)
  • Lisäksi kenttäkelpoisuustesteihin kuuluu Tulitoimikunnan järjestämät ammunnat.

 

Suoritusten ilmoittamiset

Suoritusten tekijät ilmoittavat ne kunkin osa-alueen vastuuhenkilölle, josta liiketoimikunta kokoaa kauden lopuksi kokonaissuoritukset.

Liiketoimikunta koordinoi kaikkia muita kenttäkelpoisuustapahtumia paitsi ampumista sisältäviä osasuorituksia (tulitoimikunnan vastuulla).

Liiketoimikunnan vastuuhenkilöt ovat Jyrki Huusko (RU) ja Juhani Simonen (RES).

Reserviläisjärjestöillä on mahdollisuus käyttää kuntokorttia. Siirry tästä kuntokorttiin.

Tiedostot