Outokummun reserviupseerit ry

Outokummun Reserviupseerit ja Reserviläiset: Yhteistyötä jo vuosikymmeniä

Kaivoksen kainalossa ja maakunnallista vaikutusta

Perustava kokous pidettiin Kuusjärven kunnassa sijaitsevassa Outokumpu yhtiön pääkonttorissa 7.12.1950. Läsnä oli 35 reservin upseeria. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin pankinjohtaja Yrjö Kettunen. Kerhon säännöt uusittiin 1971, jolloin nimi muutettiin Outokummun Reserviupseerit ry:ksi. Jäsenmäärä on vaihdellut vuosien aikana 50 ja 100 välillä ja on nyt 50. Jäsenmäärän voimakas aleneminen tapahtui Outokumpu Oy:n kaivostoiminnan loppumisen myötä. Samalla yhdistyksen jäsen rakenteessa tapahtui muutos, kun nykyisistä jäsenistä vain osa jäi asumaan Outokumpuun. Yhdistyksellä on ollut historiansa aikana 20 eri puheenjohtajaa, joiden aikaan toiminta on vaihdellut. Kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin 1980 perustajajäsen, majuri Esko Pihko.

Ammuntaurheilusta veteraanityöhön, liikuntatapahtumista tansseihin

Toiminta on painottunut sotilaallisten fyysisten ja psyykkisten valmiuksien yllä pitämiseksi. On osallistuttu joko kilpailijoina tai järjestäjinä erilaisiin harjoituksiin ja yhdistys-, piiri- sekä liittotason kilpailuihin. Reserviläisurheiluliiton syys- ja talvikilpailuihin osallistuttiin innokkaasti 1950–1970-luvuilla. Ammuntaurheilulla on aina ollut voimakas osuus yhdistyksen toiminnassa. Yhdistys omisti aikaisemmin osuuden Seurojentalo ry:stä, jossa oli paikkakunnan ainoa ammunnan sisärata.

Suosittuja ovat olleet erilaiset sotilaallisia aiheita käsittelevät esitelmätilaisuudet sekä varuskunta vierailut. Puolustusvoimien rakenneuudistuksessa ovat vierailukohteet nyt harventuneet ja siirtyneet pitempien matkojen päähän. Lippu- ja kunniavartiot Kuusjärven sankaripatsaalla ovat kuuluneet yhdistyksen toimintaan koko sen toimintakauden aikana. Sotainvalidien ja veteraanien tukemiseksi osallistutaan edelleen erilaisin keräyksin ja talkootöin.

Ampumatoiminta:

Vilkkaan ampumatoiminnan takana monipuolinen asekalusto ja hyvät suorituspaikat!

Outokummun reserviläisyhdistykset tarjoavat ampumatoiminnasta kiinnostuneille jäsenilleen ja uusille tulijoille maakunnan parhaat suorituspaikat niin kesällä kuin talvella monipuolisella omalla asearsenaalilla.

Meidän kautta pääsee halutessaan kiinni ampumaurheiluun ja kattaviin reserviläisammuntoihin joko pelkästään omaksi iloksi ja ampumataidon ylläpitämiseksi maanpuolustuksen hyväksi. Yhdistyksen nimissä kilpaillaan myös runsaasti jäsenten välillä, Länsi-Karjalan, Outokumpu, Liperi ja Polvijärvi, reserviläisyhdistysten kesken sekä myös piiritasolla. Halukkaat voivat edetä aina SM-tasolla asti.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä käytettävissä kaksi pienoispistoolia 22 lr, kaksi palveluspistoolia 9 mm, kolme reserviläiskivääriä 223, 7,62 x 39, ja pumppuhaulikko.

Omiin pistoolilupiin vaaditaan kahden vuoden todistettu harrastusaika. Harrastuksen voi aloittaa reserviläisyhdistysten kalustolla ja harjoituksissa. Yhdistyksissä on kolme ampuma-asekouluttajaa: Kari Kalinen, Harri Pippola ja Jari Partanen, jotka voivat kirjoittaa niin sanottuja harrastustodistuksia.

Harjoituspaikat ovat kesällä Salmijärven rata Kaavintien varressa ja talvella nuorisotalo Servon alakerrassa Kummun kadun varrella.

Jäsenmäärä: noin 50

Jäsenyysehdot: 18 vuotias reservinupseeri, Suomen kansalainen

Jäsenmaksu: 48,00 euroa (2024)

Outokummun Reserviupseerit ry:n hallitus v. 2024

Pekka Martikainen, puheenjohtaja,  0500647301

Heikki Hiltunen, varapuheenjohtaja, 0503716448

Aimo Laasonen 0500613015

Jukka Hakola 0405001123

Aimo Hattula 0405478362

Kari Kalinen 0505952981

Petri Peinola 0408369197

 

Tästä outokummun reservinupseereiden kotisivulle

Liity jäseneksi outokummun reservinupseereihin

Tästä tapahtumakalenteriin

Facebook

 

Tiedostot