Liperin reserviupseerit ry

Liperin Reserviupseerit - Perinteitä vaalien

Liperin Reserviupseerit ry on Suomen Reserviupseeriliittoon ja Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiriin kuuluva maanpuolustusjärjestö. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, urheilu- ja liikunta sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ.

Yhdistyksemme varsinaisiksi jäseniksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset suomalaiset reserviupseerikoulutuksen suorittaneet reservin upseerit.

Liperin Reserviupseerit - faktaa:
- PKALTSTO:n Vuoden Maanpuolustusteko Pohjois-Karjalassa 2016, Paloaukean Talvijotos
- Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiirin vuoden reserviupseeriyhdistys 2020
- Jäsenmääärä: 47 (01/2023)
- Jäsenyysehdot: 18-vuotias Suomen kansalainen, reserviupeerikoulun suorittanut reservin upseeri
- Jäsenmaksu: 49,00 euroa (2023)

 

Erityisen hyvää yhteistyötä Liperin reserviyhdistyksissä

Liperin Reserviupseerit ja Reserviläiset ovat pitkään tehneet hyvää yhteistyötä. Viime vuosina yhteistyötä on lisätty entisestään ja nykyään toiminta tapahtuu YT-hengessä sääntömääräisistä kokouksista lähtien, halki vuoden. Toimintasuunnitelman teko on tärkeä osa tulevaa toimintavuotta, jossa sovitaan vetovastuu kussakin tapahtumassa, talkoot ja toiminta tapahtuu kuitenkin yhteistuumin ja ennen kaikkea hyvässä hengessä.

Koska jäseniä Liperin yhdistyksissä on yhteensä yli 200 henkeä, saamme useimmiten toimintaan tapahtumasta riippumatta hyvin osallistujia ja eri alojen osaajia löytyy hyvällä todennäköisyydellä. Jäsenmäärämme on viime vuosina kasvaneet, erityisesti reserviläisten.

Pidämme yhteistyötä tärkeänä toisten Pohjois-Karjalan reserviläis- ja reserviupseeriyhdistysten kanssa. Ammuntakilpailuja pidetään erityisesti outokumpulaisten, polvijärveläisten, kontiolahtelaisten, rääkkyläläisten ja joensuulaisten kanssa. Reserviläisammunta ja Sovellettu reserviläisammunta SRA, ovat merkittävä osa toimintaamme ja meillä onkin siihen hyvät tilat Roukalahden ampumaradalla, erityisesti pistooliradan suhteen. Kuluneena kesänä radalla tehtiin yhdessä Liperin riistanhoitoyhdistyksen kanssa maansiirtotöitä ja sähköistyksen parantamiseksi merkittävä satsaus.

Vuonna 2019 Liperin reserviläisjärjestöt viettivät 60 v. juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin 30.11.2019 "Paloaukean Perilliset" kirja, joka kertoo liperiläisen reserviläistoiminnan historiasta aina yhdistyksen perustamisesta tähän päivään saakka. Kirjassa on yli 270 sivua, ja se on kaikkille jäsenillemme ilmainen, muille tarjoamme mahdollisuuden ostaa kirjan omakustannehintaan 20,00 euroa, ota yhteys puheenjohtajaan.

 

Yhteystiedot:

Pertti Nylund, puheenjohtaja
pertti.nylund @ me.com
puh. 040 069 2319

Mika Tukiainen, sihteeri
mika.tukiainen @ gmail.com
puh. 040 719 6190

Hallitus:
- Antti Pietarinen, varapuheenjohtaja
- Jussi Hirvonen, hallituksen jäsen
- Alpo Huotari, hallituksen jäsen
- Mauri Nissinen, hallituksen jäsen
- Eero Hotanen, hallituksen jäsen
- Ville Laaninen, hallituksen jäsen

 

Seuraa meitä somessa
- Facebook: https://www.facebook.com/liperinreserviyhdistykset
- Instagram: https://www.instagram.com/liperinreserviyhdistykset/

 

Liity Liperin Reserviupseereihin

Hanki "Paloaukean perilliset" -kirja

Tiedostot