Liperin reserviläiset ry

Liperin Reserviläiset - kaikille avoin maanpuolustusjärjestö

Liperin Reserviläiset ry on Reserviläisliittoon ja Pohjois-Karjalan Reserviläispiiriin kuuluva avoin maanpuolustusjärjestö. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, urheilu- ja liikunta sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ.

Yhdistyksemme varsinaisiksi jäseniksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, jotka haluavat osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön

Liperin Reserviläiset on monessa palkittu toimija:
- Reserviläisliiton Malliyhdistys Suomessa 2015.
- PKALTSTO:n Vuoden Maanpuolustusteko Pohjois-Karjalassa 2016, Paloaukean Talvijotos.
- Pohjois-Karjalan Reserviläispiirin malliyhdistys 2006, 2012 ja 2020.

Tietoja:
- Jäsenmääärä: 272 (01/2023)
- Jäsenyysehdot: 18-vuotias Suomen kansalainen
- Jäsenmaksu: 47,00 euroa (2023)

 

Erityisen hyvää yhteistyötä Liperin reserviyhdistyksissä

Liperin Reserviläiset ja Reserviupseerit ovat pitkään tehneet hyvää yhteistyötä. Viime vuosina yhteistyötä on lisätty entisestään ja nykyään toiminta tapahtuu YT-hengessä sääntömääräisistä kokouksista lähtien, halki vuoden. Toimintasuunnitelman teko on tärkeä osa tulevaa toimintavuotta, jossa sovitaan vetovastuu kussakin tapahtumassa, talkoot ja toiminta tapahtuu kuitenkin yhteistuumin ja ennen kaikkea hyvässä hengessä.

Koska jäseniä Liperin yhdistyksissä on yhteensä yli 300 henkeä, saamme useimmiten toimintaan tapahtumasta riippumatta hyvin osallistujia ja eri alojen osaajia löytyy hyvällä todennäköisyydellä. Jäsenmäärämme on viime vuosina kasvaneet, erityisesti reserviläisten.  Toiminnan laadusta kertoo Liperin reserviläisten valinta vuoden 2015 malliyhdistykseksi Suomessa.

Pidämme yhteistyötä tärkeänä toisten Pohjois-Karjalan reserviläis- ja reserviupseeriyhdistysten kanssa. Ammuntakilpailuja pidetään erityisesti outokumpulaisten, polvijärveläisten, kontiolahtelaisten, rääkkyläläisten ja joensuulaisten kanssa. Reserviläisammunta ja Sovellettu reserviläisammunta SRA, ovat merkittävä osa toimintaamme ja meillä onkin siihen hyvät tilat Roukalahden ampumaradalla, erityisesti pistooliradan suhteen. Kuluneena kesänä radalla tehtiin yhdessä Liperin riistanhoitoyhdistyksen kanssa maansiirtotöitä ja sähköistyksen parantamiseksi merkittävä satsaus.

Vuonna 2019 Liperin reserviläisjärjestöt viettivät 60 v. juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin 30.11.2019 "Paloaukean Perilliset" kirja, joka kertoo liperiläisen reserviläistoiminnan historiasta aina yhdistyksen perustamisesta tähän päivään saakka. Kirjassa on yli 270 sivua, ja se on kaikkille jäsenillemme ilmainen, muille tarjoamme mahdollisuuden ostaa kirjan omakustannehintaan 20,00 euroa, ota yhteys puheenjohtajaan.

 

Yhteystiedot:

Jesse Kallio, puheenjohtaja
jesse.kallio @ gmail.com
puh. 040 506 5950

Anni Kallio, sihteeri
anni.kallio @ gmail.com

 

Seuraa meitä somessa
- Facebook: https://www.facebook.com/liperinreserviyhdistykset
- Instagram: https://www.instagram.com/liperinreserviyhdistykset/

 

Liperin Reserviläisten kotisivuille

Liity Liperin Reserviläisiin

Hanki "Paloaukean perilliset" -kirja