Ilomantsin reserviläiset ry

Reserviläistoimintaa vuodesta 1956 lähtien

Ilomantsin reserviläiset ry

Ilomantsin Reserviläiset ry on avoin maanpuolustusyhdistys kaikille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, jotka haluavat osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön.  Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Ilomantsin Reserviupseerikerho ry:n kanssa.  Yleisimmät toimintamuotomme ovat ammunta, liikunta ja perinteiden vaaliminen  Ilomantsin sotiemme 1939-1945 perinnetoimikunnassa.  Rajapitäjä Ilomantsista löytyy runsaati sotahistoriaa ja täten veteraaniperinteiden vaaliminen  on meille tärkeää.

Tietoja yhdistyksestä:

Yhdistys on perustettu v.1956. Toimintaamme sisältyy perinteitä, reserviläisten taitojen ylläpitoa ja toiminnan kehittämistä.

  • Jäsenmäärä                                 51
  • Jäsenyysehto                               Kaikki 18 – vuotiaat Suomen kansalaiset
  • Jäsenmaksu                                 40,00 € (2022)

 

Toiminta:

  • Reserviläistaitojen ylläpitäminen: Kesäisin meillä on ampumaharjoituksia ruutiaseilla, kevätkokouksessa on yleensä sovittu ensimmäisestä ampumatapahtumasta. Ampumaratana on Ilomantsin Ampujien ampumarata, josta löytyy 150 m, 300 m – ja pistooliradat. Talvikaudella on mahdollisuus harjoitella Ilomantsin ampujien sisäampumaradalla Pogostan alakoululla.
  • Varainhankinta: Teemme talkootöitä reserviläistoiminnan varojen kerryttämiseksi, johon kuuluvat muun muassa kesäisin Ilomantsin sotahistoriallisten kohteiden kunnossapito ja tapahtumien järjestelyihin osallistuminen. Yhdistyksen huoltamia sotahistoriallisia muistomerkkejä on Palovaarassa, Hovattalassa, Sikrenvaarassa, Ilajanjoella, Utriossa ja Oinassalmella.
  • Sotahistoriallisten kohteiden esittely: Esittelemme matkailijoille Rajakenraali Raappanan majaa Parppeinvaaralla
  • Vuokraustoiminta: Vuokraamme EKO-ase pakettiamme eri toimijoille. EKO-ase järjestelmäämme kuuluu hirvirata ja lisäksi pistoolipaketti. Pistooli paketti on Glok-mallinen ase punapistetähtäimellä. Kivääri on ns. ampumahiihto malli.                                              
  • Perinnetoimikuntatoiminta: Olemme mukana Ilomantsin sotiemme 1939-1945 perinnetoimikunnassa. Tuemme toiminnallamme perinneaikaan siirtymistä. Perinteiden vaalimiseen kuuluvat muun muassa kunniavartiot Kaatuneitten muistopäivänä, itsenäisyyspäivänä ja jouluna.

 

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

Seuraa meitä Instagramissa:

@iloru_res tai https://www.instagram.com/iloru_res/

 

 

YHTEYSTIEDOT

Mika Purmonen, puheenjohtaja

mika_purmonen@hotmail.com

puh. 050 411 2102

 

Reijo Hiltunen, sihteeri-rahastonhoitaja

reijohiltunen.rh@gmail.com

puh. 050 337 3563

 

Liity Ilomantsin Reserviläisiin

Tiedostot

Sotamuistomerkkien ympäristönhoito
Kaatuneitten muistopäivän 1. lippulinna 2018