Kuva tulossa
26.05.2019

Reserviläiskiväärin piirinmestaruuskilpailut järjestettiin Salmijärvellä


Outokummun Salmijärven ampumaradalla kilpailtiin lauantaina 25.5.2019 reserviläiskiväärin piirinmestaruuksista. Lajeina olivat RA1 ja RA2, joiden mestaruudesta kilpailtiin kahdessa aseluokassa. Kilpailuaseet tänä vuonna jaettu AR-luokkaan, johon sai osallistua AR-sukuisella kiväärillä, kun taas M-luokkaan kuuluivat kaikki muut reserviläiskiväärisääntöjen mukaiset aseet. Tavoitteena uudistuksella on lisätä muidenkin kuin AR-sukuisilla kivääreillä kilpailevien mielenkiintoa reserviläiskivääriammuntaa kohtaan.

 

Sääolosuhteet suosivat kilpailujärjestelyjä. Koko kolmieräisen kilpailun ajan pilvisenä pysynyt sää oli ammuntaan erittäin sopiva, sillä aurinko ei ampujia häikäissyt. Pelättyjä vesisateita ei myöskään saapunut kastelemaan tauluja ja kilpailijoita. Viileähkö lämpötila oli ampumatoiminnalle varsin sopiva ja piti lisäksi edellisen viikonlopun perinnekiväärikilpailuissa runsaina havaitut kyykäärmeet poissa näkyvistä.

 

Kilpailuiden osallistujamäärä oli edellisvuosien tasoon verrattuna ilahduttavan runsas. Kolmessa erässä ammuttiin yhteensä 25 kilpailusuoritusta, mikä on selkeästi suurin määrä viiteen vuoteen. Toivottavasti tämä positiivinen kehitys tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.

 

Tulostaso molemmissa lajeissa oli perinteisen kova erityisesti kärjen osalta. RA1-ammunnassa Joensuun Reserviläisten Jorma Nuutisen tulos kymmenellä laukauksella oli täydet 100 pistettä, joihin kuului seitsemän napakymppiä. Toiseksi tullut Outokummun Reserviläisten Heikki Lukkari ampui myös 100 pistettä ja viisi napakymppiä. Myös RA2-ammunnassa ammuttiin useita tuloksia, joilla hätyyteltäisiin kärkisijoja myös lajin SM-kilpailuissa.

 

Uusi M-aseluokka keräsi osallistuja ilahduttavan hyvin. Kaikkiaan 25:stä kilpailusuorituksesta yhdeksän ammuttiin M-luokassa. Tulostaso luokassa oli myös varsin kova. Tämän ensimmäisen kokeilukilpailun pohjalta voidaan todeta, että uusi aseluokka tulee säilymään myös tulevissa kilpailuissa. Ehkä tulevaisuudessa saisimme järjestettyä jopa pelkästään ”perinteisemmille” reserviläiskivääreille tarkoitetut kilpailut.

 

Reserviläiskiväärikilpailukausi jatkuu jo kahden viikon kuluttua järjestettävällä perinteisellä Amin Pytty-kilpailulla Outokummun ampumaradalla. Kilpailun järjestävät Joensuun Reserviläiset. Kilpailukutsu ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan tulitoimikunnan ja Karjalan Poikien nettisivuilla lähipäivinä. Toivon mukaan kilpailijamäärien positiivinen kasvukehitys tulee jatkumaan myös noissa kilpailuissa.