Kuva tulossa
22.01.2020

Karjalaiselta uusi tuote lehtipisteisiin - ensimmäinen lehti käsittelee sota-aikaa Pohjois-Karjalassa


Karjalainen lanseeraa uudentyyppiset, paikallisiin ihmisiin, aiheisiin ja tapahtumiin keskittyvät teemalehdet maaliskuussa.

Ensimmäinen lehti käsittelee Pohjois-Karjalaa ja sen rajaseudun asukkaita ja tapahtumia talvi- ja jatkosodassa.

Irtonumerona ilmestyvä Korpisotaa-lehti ilmestyy 13.3., jolloin talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta. Aikakauslehtimäiset teemalehdet tulevat myyntiin valtakunnallisesti hyvin varustetuissa lehtipisteissä.

- Viime vuonna uusimme muun muassa näköislehden ja sovelluksen ja lanseerasimme Karjalaisen Kaiku-digiarkiston. Nyt tuomme uutta lehtirintamalle, ja katsomme, löytyykö meiltä Pohjois-Karjalasta kiinnostavia sisältöjä, joita ostetaan maakunnan ulkopuolellakin, valottaa uutuuden taustoja toimituspäällikkö Jyrki Utriainen.

Seuraava Karjalaisen erikoisjulkaisu ilmestyy syksyllä. Jos kokemukset uudesta tuotteesta ovat hyviä, Karjalainen tulee julkaisemaan vuosittain kahdesta-neljään paikallisiin aihepiireihin keskittyvää teemalehteä.

Maaliskuussa ilmestyvässä Korpisotaa-teemalehdessä Karjalainen antaa puheenvuoron sodan kokeneille pohjoiskarjalaisille sotilaille ja kotirintaman miehille ja naisille.

Pohjois-Karjalassa sota-aikaa värittivät rajan ja vihollisen läheisyys, ja talvi- ja jatkosota koettelivatkin sotilaiden ja rajan asukkaiden henkistä ja fyysistä kantokykyä tavalla, joka poikkesi merkittävästi muusta maasta.

Karjalaisen Korpisotaa-teemalehti tarttuu näihin raja-alueen sodankäynnin erityispiirteisiin ja kertoo, kuinka poikkeuksellisen vaikea aika elettiin Pohjois-Karjalassa ja miten siitä selvittiin eteenpäin ja edelleen rauhanaikaan.

Teemalehdessä pääpaino on sodan kokeneiden ihmisten kertomuksilla, ja tähän liittyen Karjalainen toivoo aikalaisten kertovan omista sotamuistoistaan toimitukselle. Myös läheisiltään sota-ajan tarinoita kuulleiden pohjoiskarjalaisten kertomukset ovat tervetulleita.

Materiaalia otetaan vastaan 14.2. saakka, ja ne ja yhteydenottopyynnöt voi lähettää teemalehden tuottajalle Jentta Ilanmaalle sähköisesti osoitteeseen jentta.ilanmaa@karjalainen.fi.