Kuva tulossa
19.11.2016

Reserviläisliiton uusi puheenjohtaja on Ilpo Pohjola


Reserviläisliiton syyskokouksessa valittiin liiton uudeksi puheenjohtajaksi kehityspäällikkö Ilpo Pohjola Liperistä. Pohjola voitti 132 äänen vyöryllä.

Hieman yllättäen ja totutusta poiketen yhdistykset äänestivät uudesta puheenjohtajastaan vain kerran. Liperiläinen Ilpo Pohjola sai heti ensimmäisellä äänestyskerralla huikean äänivyöryn. Pohjolalle meni 132 ääntä ja näin ollen hän sai reilusti yli puolet äänistä. Syyskokouksen puheenjohtajan ilmoitettua tuloksen, salin täytti riemu.

 

- Se oli käsittämätön tunne. Sain sellaisen tuen taakseni. En olisi voinut kuvitellakaan, Pohjola summaa tuntemuksiaan hetkestä.

 

Pohjola kertoi edellisenä iltana ja kokousaamuna jutelleensa ihmisten kanssa ja koki, että vaalipaneelin aikana yhdistysten epäselvyys ketä äänestää kääntyi varmuudeksi.

- Puhuin samoista aiheista, kun vaalipaneelikiertueella, asioista, jotka ovat minulle tärkeitä ja tiedän samojen asioiden olevan yhdistyksille tärkeitä. Minun oli ehdokkaista kaikista helpoin mennä konkretian tasolle puheissani, Pohjola pohtii.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä Pohjola aloittaa virallisesti Reserviläisliiton puheenjohtajana. Hänellä on jo mielessä mitä ensimmäisenä tulee tehdä.

- Ensiksi minun pitää keskustella toimiston väen ja varapuheenjohtajien kanssa työnjako. Tärkeää on myös, että analysoimme kentältä minulle tulleen palautteen. Hallituksen kokouksessa saan varmasti myös hyviä eväitä puheenjohtajakauteen.

Syyskokouksessa annetut äänet jakautuivat niin, että kehtyspäällikkö Ilpo Pohjola sai 132 ääntä, kansanedustaja Kari Kulmala 43 ääntä, kansanedustaja Mika Kari 32 ja professori Jari Multisilta 10 ääntä. Ääniä annettiin yhteensä 217 ja ne kaikki hyväksyttiin. Liitolla on 342 jäsenyhdistystä, joista 90 käytti äänioikeuttaan syyskokouksessa.

Liperissä asuva llpo Pohjola on tuttu monille reserviläistoiminnassa mukana oleville. Hän aloitti yli 30 vuotta sitten yhdistystasolla ja on kokemuksen karttuessa siirtynyt liittotason luottamustehtäviin. Vuosina 2001 - 2004 Pohjola toimi liiton varapuheenjohtajana, jonka jälkeen hän on toiminut liiton kansainvälisessä toimikunnassa. Hän on myös kansainvälisen reservinaliupseerijärjestön CISOR:n puheejohtaja vuoteen 2018 asti.