Kuva tulossa
19.09.2023

Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri ry:n historiikki on julkaistu


Tulta, tahtoa ja toimintaa vuodesta 1951

Vuodesta 1951 Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri ry on tukenut Suomen itsenäisyyttä, valtakunnan alueen puolustamista sekä kokonaisturvallisuutta edistävää toimintaa, ylläpitänyt ja kohottanut maanpuolustustietoutta ja -tahtoa sekä vaikuttanut muutenkin maanpuolustusedellytysten parantamiseen ja kehittänyt reserviupseerihenkeä.

Syyskuun 23. vuonna 2021 tuli siis kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri perustettiin Suomen Reserviupseeriliiton kehotuksesta. Juhlavuottaan juhlinut piiri järjesti Polvijärven Lomakeskus Huhmarissa 24.9.2021 upeat 70-vuotisjuhlat ja siellä piirin varapuheenjohtaja Jarkko Riikonen ilmaisi päätössanoissaan tarpeen koota piirin historiaa kansien väliin.

Tänään oli se päivä, kun heti 70-vuotisjuhlien juhlahumun hälvettyä piirin puheenjohtajiston vireille laittama historiikkiprojekti saatiin päätökseen. Kirjan juhlallinen julkistamistilaisuus pidettiin reserviupseeripiirin puheenjohtajan Jarkko Riikosen johdolla ravintola Kerubissa.

Historiikki on kunnianosoitus sille työlle, jota Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri ja sen toimijat ovat tehneet vapaaehtoisen maanpuolustuksen, jäsenyhdistystensä ja itsenäisen Suomen hyväksi. Historiikki on laatijoidensa saama näkemys reserviupseeripiiristä perustuen asiakirjoihin, muuhun historiankirjoitukseen ja aktiivisten toimijoiden kokemuksiin.

Historiikki on mahdollista hankkia omaksi 10€ hintaan piirin toimistosta toimisto.pkres@gmail.com