Kuva tulossa
17.08.2019

Kesän viimeiset pistoolilajien piirinmestaruuskilpailut järjestettiin Outokummussa


Pohjois-Karjalan reserviläisammuntojen piirinmestaruuskilpailukausi päättyi perinteiseen tapaan 9.–10.8.2019 järjestettyihin isopistoolin, 25 m pistoolin ja pistoolipika-ammunnan piirinmestaruuskilpailuihin. Ammunnat järjestettiin totuttuun tapaan Outokummun Salmijärven ampumaradalla. Kolmen lajin kilpailuiden järjestäminen kahden päivän aikana vaati venymistä niin järjestäjiltä kuin kilpailijoiltakin, mutta haasteista selvittiin hyvässä hengessä.

 

Ennen kilpailuiden alkua järjestäjille huolta aiheuttivat ratalaitteet. Taulujen kääntölaitteista oli nimittäin kesän ajan ollut toiminnassa vain 20 kappaletta ja oletuksena oli, että kilpailijoita saattaisi saapua paikalle tätä enemmän. Kaikki 30 taulupaikkaa onnistuttiin kuitenkin saamaan toimintaan päivää ennen kilpailuiden alkua mistä suuri kiitos kaikille korjaustyöhön osallistuneille.

 

Isopistoolin piirinmestaruuskilpailut ammuttiin perjantai-iltana 9.8. odotettua paremmissa olosuhteissa. Pelättyä ukkosmyrskyä ei Outokummun yllä ilmaantunut ja sää pysyi muutenkin kohtalaisena muutamaa laimeaa sadekuuroa lukuun ottamatta. Kilpailuun osallistui 11 osanottajaa, mikä on samaa luokkaa edellisten vuosien kanssa. Lisää ampujia toivotaan kuitenkin paikalle tulevina vuosina. Tulostaso erityisesti H50-sarjassa oli kova. Positiivista kuitenkin oli, että myös H-sarjaan osallistui riittävästi ampujia, että ikäsarjoja ei tarvinnut yhdistää. Viime vuoden tapaan joukkuekilpailua ei kuitenkaan pystytty järjestämään, koska kolme eri yhdistystä ei saanut joukkuetta kokoon.

 

Lauantain 25m pistooli ja pistoolipika-ammunta keräsivät totuttuun tapaan isopistoolia enemmän osallistujia. Yhteensä 25 m pistooliin osallistui 19 ampujaa ja pistoolipika-ammuntaan 18 ampujaa. Osallistujamäärät noudattelivat isopistoolin tapaan edellisiä vuosia. Ilahduttavaa oli, että joukkuekilpailuun osallistui peräti viisi joukkuetta.

Kilpailun tulostaso oli jälleen erityisesti kärjen osalta kovatasoinen. Kiteen Reserviläisten Mika Matikainen vei voiton H-sarjan molemmissa lajeissa ja H50-sarjassa saman teki Polvijärven Reserviläisten Heikki Makkonen. Kontiolahden Reserviläiset olivat varsin suvereeneja joukkuekilpailussa. Kiteen Reserviläiset valtasivat molempien kilpailuiden kakkossijat Outokummun Reserviläisten jouduttua tyytymään kolmansiin sijoihin.

 

Kisajärjestäjien näkökulmasta positiivista oli, että kilpailut sujuivat hyvässä hengessä ja että ratalaitteet toimivat moitteettomasti. Toimitsijapulasta ja aikataulullisista haasteista johtunut tuloslaskennan hitaus pyritään korjaamaan tulevina vuosina. Kilpailun järjestäjät kiittävät kaikkia kilpailijoita kärsivällisyydestä ja osallistumisesta. Toivon mukaan ensi vuonna kilpailijoita nähdään paikalla vielä sankemmin joukoin.

 

Pistoolilajien piirinmestaruuskilpailut ovat nyt tämän vuoden osalta ohitse. Ensi vuonna jatketaan pitkältä samankaltaisella ohjelmassa. Jäsenten kannattaa seurata piirien tulitoimikunnan tiedotusta tulevan vuoden kilpailukalenterista jo pian vuoden vaihduttua. Tulitoimikunnan tiedotuskanavana toimineen tulitoimikunta.fi-sivuston päivittäminen lopetetaan elokuun 2019 lopussa, jonka jälkeen kaikki ampumatoiminnasta tiedottaminen siirtyy Karjalan Pojat-sivuston tulitoimikuntaosioon osoitteessa https://karjalanpojat.fi/toimikunnat/tulitoimikunta/. Tämä johtuu tavoitteesta luopua kahden eri sivuston ylläpitämisestä nyt, kun Karjalan Pojat sivuston toimikuntien osoitteiden kehitystyö on saatu valmiiksi. Kaikkien jäsenten kannattaakin viimeistän nyt opetella uuden sivuston käyttäjiksi.