Kuva tulossa
13.04.2019

Outokummussa kilpailtiin pienoispistooleilla


Outokummussa kilpailtiin pienoispistooleilla

 

Huhtikuun ensimmäisenä perjantaina avattiin Outokummun kilpailukausi pienoispistoolikisoilla monitoimitalo Servon kellarin sisäampumaradalla. Lajina jo perinteeksi muodostuneissa kilpailuissa oli 30 laukauksen reserviläispistooli. Osallistujamäärä kilpailuissa oli hyvä ja järjestelytkin sujuivat jouhevasti.

 

Ennen kilpailujen alkua näytti siltä, että 25 osallistujan maksimimäärä täyttyisi. Muutamien viime hetken estymisten vuoksi kilpailuun osallistui lopulta 21 ampujaa, joka on kuitenkin varsin hyvä määrä kilpailun ajankohta huomioon ottaen. Vanhojen konkarien lisäksi osallistui kilpailuun ilahduttavan monta uutta ampujaa, mikä osoittaa ampumaurheilutoiminnan maakunnassamme olevan elinvoimaista huolimatta aselakilainsäädännön ja harrastuspaikkojen vähyyden viime vuosina sille aiheuttamista haasteista.

 

Outokummun reserviläiset olivat kotikisoissaan varsin suvereeneja, sillä tuloslistan neljä parasta ampujaa olivat kaikki outokumpulaisia. Joukkuekilpailussakaan muut yhdistykset eivät tänä vuonna onnistuneet rikkomaan Outokummun voittosarjaa. Tällä kertaa yhdistys otti peräti joukkuekilpailun kaksoisvoiton. Outokumpu on voittanut joukkuekilpailun nyt neljättä kertaa järjestetyssä kisassa jokaisena vuotena.

 

Uusi kilpailukausi on nyt Outokummun osalta menestyksekkäästi avattu. Kilpailujen järjestämisvauhti tulee kevään saapumisen myötä kiihtymään. Ilomantsin 300 metrin perinnekiväärikilpailut oli huhtikuun puolivälissä viime vuoden tapaan lumitilanteen takia pakko perua, mutta toukokuussa Outokummussa on vuorossa jo perinnekiväärin ja palveluskiväärin piirinmestaruuskilpailut. Kesäkuussa puolestaan ammutaan Outokummussa Amin Pytty-kilpailu ja Liperissä kisataan palveluspistooleilla. Toivotan kaikki yhdistysten jäsenet lämpimästi tervetulleiksi tuleviin kilpailuihin ja kiitän kaikkia Outokummun pienoispistoolikilpailuun osallistuneita hyvähenkisestä koitoksesta. Radalla tavataan.

 

Teksti: Jarkko Koukkunen