Kuva tulossa
07.12.2019

Perinnekiväärikausi päätettiin Rääkkylässä


Alkutalvisena sunnuntaina 24.11.2019 kilpailtiin Rääkkylän Kuismin radalla perinteisissä Rääkkylän avoimissa perinnekiväärikilpailuissa. Kilpailu oli kauden kolmas ja viimeinen perinnekiväärikisa, joka toimi samalla myös Rääkkylän Reserviläisten seuranmestaruuskilpailuna. Rääkkylän avointen myötä tuli päätökseensä myös vuoden 2019 perinnekivääricup, jonka tilanne oli viimeiseen kilpailuun tultaessa äärimmäisen tiukka.

Lumien sulaminen teki kilpailupäivästä edeltäneitä viikkoja harmaamman, mutta kevyt pakkanen toi kuitenkin päivään alkutalven tuntua. Valaistusolosuhteet vaihtelivat auringonpaisteesta paksunpuoleiseen pilvipeitteeseen mikä loi kilpailijoille haasteita kiväärien kohdistamiseen. Tästä huolimatta suurin osa kilpailijoista sai kiväärinsä käymään taulun keskelle ja tulostaso nousi verrattain korkeaksi ja kilpailu tiukaksi.

Kilpailun 16 osallistujapaikkaa täyttyivät jo viidessä päivässä kilpailukutsun julkaisun jälkeen mikä kertoo perinnekivääriammunnan suuren suosion jatkumisesta. Osallistujamäärän pienuus on harmittavaa, mutta marraskuun loppupuolen lyhyt valoisa aika sekä ampumaradan ympäristöluvan määrittelemä myöhäinen ammunnan aloitusajankohta eivät mahdollistaneet kolmannen erän järjestämistä. Muutamien osallistumisperuutusten ansiosta kaikki halukkaat saatiin lopulta kuitenkin juuri ja juuri mahtumaan mukaan kilpailuihin.

Tiukan kilpailun voitti perinnekivääriammuntoja viime vuosina hallinnut Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajien Antti Nykänen tuloksella 259. Toiseksi sijoittui Rääkkylän Reserviläisten Jarkko Koukkunen jääden voittajasta kahdeksan pisteen päähän. Kolmannen sijan valtasi Valtimon Reserviupseerien Ossi Heikkinen vain yhden pisteen erolla Koukkuseen.

Vuoden 2019 perinnekivääricupin voittajaksi nousi Koukkunen 18 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajien Esa Kortelaiseen. Perinnekivääricupia tullaan jatkamaan myös ensi vuonna, sillä se on osoittautunut hyväksi ja osallistumisinnokkuutta lisääväksi lisämausteeksi pohjoiskarjalaiseen perinnekivääriammuntaan. Vuonna 2020 tavoitteena on lisätä osaksi perinnekivääricupia yksi 300 metrin perinnekiväärikilpailu, mutta sen toteutuminen riippuu maakuntaan rakenteilla olevien uusien ampumaratojen valmistumisnopeudesta.

Kuluvan vuoden piirinlaajuiset ampumakilpailut alkavat käydä vähiin. Jäljellä on tätä kirjoitettaessa on enää 21.12. järjestettävät Liperin kinkkukilpailut, jotka ammutaan reserviläispistoolisääntöjen mukaisilla aseilla. Ensi vuoden kilpailukalenteri on jo ainakin kevätkauden osalta jo laadittu ja se julkaistaan vuodenvaihteen tienoilla piirien karjalanpojat.fi-sivustolla.

Reserviläisampumakilpailukausi 2019 sujui hyvin. Osallistumisinnokkuutta kilpailuihin riitti ja veteraaniampujien lisäksi toimintaan liittyi ilahduttavan paljon myös uusia harrastajia. Toivottavasti sama tahti jatkuu myös tulevana vuonna.