03.02.2018

Kainuun prikaatin vala- ja vakuutuspäivät tammikuussa 2018 palveluksensa aloittaneille alokkaille


Tammikuun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutus pidetään kahtena päivänä seuraavasti:

  • 9.2.2018 Kuopion huoltopataljoonan ja Kainuun tykistörykmentin alokkaat Joensuu Areenassa Joensuussa
  • 10.2.2018 Kainuun jääkäripataljoonan, Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat varuskunnassa Kajaanissa.

Ohjelma Joensuussa 9.2.

Kuopion huoltopataljoona ja Kainuun tykistörykmentti

  • 9-14 Kalustonäyttely ja toimintarastit, Mehtimäen liikuntapuisto
  • 10.30 Seppeleen lasku, Sankarihautausmaa
  • 11.30 Sotilasvakuutus, Joensuu Areenan yläkerta (sotilasvakuutuksen antavat alokkaat läheisineen)
  • 12.10 Lapin sotilassoittokunta aloittaa musiikkiesityksen ja alokkaat alkavat marssia paraatikentälle
  • 12.30 Sotilasvala, Joensuu areena
  • n. 13.10 Ohimarssi, Joensuu Areena (sotilasvakuutuksen antaneet ovat mukana ohimarssissa)
  • 13.45 Lomatarkastus
  • 14.15 Valalounas, Joensuu Areena ja valaloma alkaa

Valat ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja, prikaatikenraali Tuomo Repo seurassaan sotaveteraanien edustaja ja vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelinen.

Valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö everstiluutnantti Jarmo Keskinen ja valahartauden toimittaa sotilaspastori Heikki Korva yhdessä ortodoksisen seurakunnan pastori Tommi Kallisen kanssa.

Valokuvaus tilaisuuksissa

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana.  Valatilaisuudesta on mahdollista ostaa tallenne » REC-kuvauspalvelulta.

Liikenne, ruokailu ja wc

Liikenne

Vala-opasteet ja kaupungin liikenneopasteet ohjaavat liikennettä Joensuu Areenalle (Mehtimäenaukio 2) ja sotilaspoliisi ohjaa ajoneuvot käytettävissä oleville alueen eri paikoitusalueille. Virallisella INVA-merkillä varustetut ajoneuvot ohjataan omalle paikoitusalueelle lähelle Areenaa.

Ruokailu ja sotilaskoti

Joensuun kaupunki tarjoaa kotiväelle valalounaan (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) ohimarssin jälkeen Joensuu Areenassa. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu.

Kontiolahden sotilaskotiyhdistys palvelee myyntipisteellä Joensuu Areenassa ja kalustonäyttelyalueella kahden sotilaskotiauton voimin.

WC-tilat

Yleisön käytössä ovat Joensuu Areenan wc-tilat ja pysäköintialueiden lähellä raviradan parkkipaikalla bajamajat.

Missä se oma alokas onkaan?

Omaa alokasta on vaikea löytää satojen samanasuisten joukosta. Tilannetta helpottaa valaryhmityskartta, josta hahmottaa valakentän ja yksiköiden sijainnin siellä.

Virallisesti valatilaisuus alkaa areenalla kello 12.30, mutta seurattavaa on jo ennen sitä kun joukot marssivat ja asettautuvat valaryhmitykseen kentälle Lapin sotilassoittokunnan säestämänä. Ennen valatilaisuutta kello 11.30 sotilasvakuutuksen valinneet alokkaat antavat sotilasvakuutuksen Joensuu Areenan yläkerrassa läheistensä läsnä ollessa.

Huom! Alokas valitsee itse osallistuuko vala- tai vakuutustilaisuuteen. Tarkista omalta alokkaaltasi hänen valitsemansa tilaisuus (vakuutus/vala).

Ohimarssia varten yleisön ei tarvitse siirtyä paikoiltaan.

Ohimarssin jälkeen luovutetaan aseet ja suoritetaan lomatarkastus ennen yhteistä kenttälounasta Areenassa kotiväen kanssa. Valaloma alkaa ruokailun jälkeen.

Tilaisuudet Joensuussa ovat sisätiloissa, kannattaa kuitenkin varautua sopivalla vaatetuksella ja jalkineilla siirtymiseen paikoitusalueilta Areenaan. Lemmikkieläimiä ei saa tuoda Areenaan.

Tervetuloa tutustumaan kello 9-14 Joensuu Areenan edessä näytillä olevaan kalustonäyttelyyn, jossa ovat mukana myös Tulli, Rajavartiosto, SPR/VAPEPA, Pelastuslaitos ja Poliisi.

Joensuun oppilaitosten oppilaita on viettämässä maanpuolustuspäivää tutustumalla kalustonäyttelyyn ja osallistumalla näyttelyn yhteydessä pidettäville toimintarasteille kello 9-15.

Joensuun kaupunki toivottaa vieraat tervetulleiksi kaupunkiin. Lisätietoa vieraille: joensuuevents.fi.