Kuva tulossa
02.09.2023

Marssi seitsemään ihmeeseen toi odotetun spektaakkelin Joensuuhun


Puolustusvoimien soittokuntien Marssi seitsemään ihmeeseen -kiertue laskeutui Joensuun Areenalle perjantaina 1.9. Kyseessä oli yli 300 soittajan kokoonpano, jossa kuviomarssi, soittokunnat ja musikaalimaailma yhdistyivät massiiviseksi tarinalliseksi kokonaisuudeksi.

Perinteiseen sotilasmusiikkiin tottuneelle kyseessä oli hyvinkin uudistunut versio totutusta sotilasmusiikista, mutta lopputulos oli kaikessa komeudessaan varsin upea. Tahti- ja kuviomarssia vetävät soittokunnat, eläväiset lavasteet ja lahjakkaat näyttelijät loivat mukaansatempaavan kokonaisuuden.

Ennen tapahtumaa sekä väliajalla Reserviupseeri- ja Reserviläispiirit esittelivät toimintaa yhdessä MPK:n kanssa. Erityisesti ekoaseammunta herätti kiinnostusta konserttikävijöissä, vaikka suurimman huomion luonnollisesti vei itse konsertti.

Mukana tapahtumassa olivat Kaartin soittokunta, Laivaston soittokunta, Rakuunasoittokunta, Lapin sotilassoittokunta, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Ilmavoimien big band, sekä nuoriso-orkestereista Rauman poikasoittokunta ja Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri. Lisäksi aloitusnumeroon on kutsuttu paikallisia nuoriso-orkestereita. Esitys toteutetaan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjan ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun muoti- ja puvustuslinjan kanssa.