Joensuun Reserviläiset Ry

Joensuun Reserviläiset - Pohjois - Karjalan reserviläistyön keihäänkärki

Joensuun Reserviläiset ry, on vuonna 1954 perustettu Reserviläisliittoon ja Pohjois-Karjalan Reserviläispiiriin kuuluva maanpuolustusjärjestö. Yhdistyksemme on kaikille avoin aatteellinen maanpuolustusyhdistys. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki hyvämaineiset, 18-vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset ovat vapaita liittymään. Armeijan käymättömyys, sotilasarvo, sukupuoli, yli-ikäisyys tai mikään muukaan syy ei ole este yhdistykseen kuulumiselle. Ainoa yhteinen tekijä tulisi olla maanpuolustustahto ja halu osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön.

Joensuun Reserviläiset - faktaa

Jäsenmäärä: 519

Jäsenyysehdot: 18-vuotias Suomen kansalainen

Jäsenmaksu: 47,00 euroa (2023)

Toiminta

Toimintamme perimmäinen tarkoitus on ylläpitää maanpuolustustahtoa, -kykyä ja -taitoa.

Maanpuolustustahdon hyväksi tehdään töitä mm. osallistumalla maanpuolustusjuhliin, aatteellisiin tilaisuuksiin, kunniavartioihin, seppeleenlaskuihin, paraateihin ja marsseihin. Osallistumme usein myös näiden tilaisuuksien järjestelyihin tai toteutamme niitä itse. Lisäksi pyrimme auttamaan veteraanien ja heidän omaistensa tukitoiminnassa monipuolisesti sekä tukemaan veteraanijärjestöjen siirtymisessä perinneaikakauteen.

Kyvyn ja taidon ylläpitämiseen puolestaan tähtäävät ammunta, urheilu, sotilaskoulutus ja maastotoiminta.

Ammunta on Joensuun Reserviläisten ja Reserviläisliitonkin laajin toimintamuoto. Lajikirjo on laaja ja käytetyt aseet ulottuvat ilma-aseista puoliautomaattikivääreihin. Erilaisia ammuntatapahtumia ja kilpailuja onkin maakunnassa runsaasti. Joensuun Reserviläiset myös harjoittelevat Noljakan sisäampumaradalla ja Hammaslahden ulkoradalla aktiivisesti. Yhdistys omistaa aseita pistooleista kivääreihin ja niitä on mahdollista lainata vuoroillamme sekä tapahtumissa, joten harrastamisen aloittaminen ei vaadi omaa asetta.

 

tiedotus(ät)joensuunreservilaiset.com

 

Joensuun Reserviläisten kotisivuille

Liity Joensuun Reserviläisiin

Tiedostot