resul PÄÄMAJAJOTOS 2019

Pe 27.09.2019 Klo 00:00 - Su 29.09.2019 Klo 21:00

PÄÄMAJAJOTOS
27.-29.09.2019 Mikkelissä

Tapahtumainfo

Tapahtumatyyppi

Liikunta, Maastotoiminta

Ajankohta

Alku:

Perjantai 27.09.2019
Klo 00:00

Loppu:

Sunnuntai 29.09.2019
Klo 21:00

Paikka

Karkialammen varuskunta-alue

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Lisää kalenteriin 09/27/2019 12:00 AM 09/29/2019 09:00 PM Europe/Helsinki resul PÄÄMAJAJOTOS 2019

PÄÄMAJAJOTOS
27.-29.09.2019 Mikkelissä

Lisätietoa tapahtumasta

Päämajajotos 2019 on Reserviläisurheiluliitto ry:n valtakunnallinen syysjotos 2019. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Suur-Savon Reserviupseeripiiri ry ja Suur-Savon Reserviläispiiri ry. Tapahtuma on koko Etelä-Savon maakunnan maanpuolustus- ja reserviläisväen yhteinen suurhanke.

Etelä-Savossa ja Mikkelissä järjestettävälle valtakunnalliselle jotokselle nimi Päämajajotos on osuva ja se kunnioittaa ja esittelee osaltaan kaupungin historiaa. Mikkeli on ollut Suomen puolustusvoimien ylipäällikön päämajakaupunkina kaikissa Suomen itsenäisyyden aikaisissa sodissa (sisällissota 1918, talvisota 1939-1940 ja jatkosota 1941-1944). Talvi- ja jatkosotien aikana tärkein osa sodan johtoa asettui marsalkka C. G. E. Mannerheimin johdolla silloiseen Keskuskansakouluun, nykyiseen Päämajakouluun. Päämajakoulussa toimii peruskoulun lisäksi Päämajamus...

Päämajajotos 2019 on Reserviläisurheiluliitto ry:n valtakunnallinen syysjotos 2019. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Suur-Savon Reserviupseeripiiri ry ja Suur-Savon Reserviläispiiri ry. Tapahtuma on koko Etelä-Savon maakunnan maanpuolustus- ja reserviläisväen yhteinen suurhanke.

Etelä-Savossa ja Mikkelissä järjestettävälle valtakunnalliselle jotokselle nimi Päämajajotos on osuva ja se kunnioittaa ja esittelee osaltaan kaupungin historiaa. Mikkeli on ollut Suomen puolustusvoimien ylipäällikön päämajakaupunkina kaikissa Suomen itsenäisyyden aikaisissa sodissa (sisällissota 1918, talvisota 1939-1940 ja jatkosota 1941-1944). Talvi- ja jatkosotien aikana tärkein osa sodan johtoa asettui marsalkka C. G. E. Mannerheimin johdolla silloiseen Keskuskansakouluun, nykyiseen Päämajakouluun. Päämajakoulussa toimii peruskoulun lisäksi Päämajamuseo, jossa voi tutustua muun muassa marsalkka Mannerheimin sodanaikaiseen työhuoneeseen.

Mikkelissä voi Päämajamuseon lisäksi tutustua ainutlaatuiseen muuhun kokoelmaan Suomen sota- ja sotilashistoriaa: Mannerheimin salonkivaunu, puurakenteinen Mikkelin vanha kasarmialue, jatkosodan aikainen Viestikeskus Lokki, sekä monipuolisen näyttelyn omaava Jalkaväkimuseo. Mikkeli toimi Savon Prikaatin (1958-2006) tukikohtakaupunkina. Nykyisin Mikkelissä toimivat muun muassa puolustusvoimien maavoimien esikunta sekä Etelä-Savon aluetoimisto. Päämajajotoksen 2019 tukikohtana toimii Mikkelin Karkialammella sijaitseva Mikkelin varuskunnan alue.

Kilpailun suojelijana toimii puolustusvoimien maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko.

 

Aika ja paikka:
27.-29.09.2019, Mikkeli, Karkialampi

Kohderyhmä:
Jotos on partioiden välinen kilpailu- ja kuntoliikuntatapahtuma, joka sopii erinomaisesti kaikille täysi-ikäisille luonnossa liikkuville, niin kaveri- kuin työpaikkaporukoille.

Kuvaus:
Reserviläisurheiluliitto ry:n vuoden 2019 valtakunnallinen syysjotos, Päämajajotos 2019, järjestetään 27.–29.09.2019 Mikkelissä ja sen tukikohtana toimii Karkialammen varuskunta-alue.
Jotoksen päävastuullisina järjestäjinä toimivat Suur-Savon Reserviupseeripiiri ry ja Suur-Savon Reserviläispiiri ry. Jotos toteutetaan useiden reserviläisyhdistysten ja niiden yhteistyökumppaneiden avulla sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja puolustusvoimien tuella.
Puolustusvoimat myöntää jotokseen osallistuville asevelvollisille rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.

Tapahtuman tarkoitus:
Reserviläisjotoksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää reserviläistaitojen säilymistä ja kehittymistä sekä kohottaa osallistujien fyysistä suorituskykyä ja kenttäkelpoisuutta.

Yleistä:
Kilpailun järjestelyissä noudatetaan Reserviläisurheiluliitto ry:n jotossääntöjä. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä maanpuolustusjärjestön jäsenyyttä. Jotos alkaa sotilassarjan osalta perjantai-iltana 27.09.2019 ja reserviläissarjan osalta lauantaiaamuna 28.09.2019. Jotos päättyy sunnuntaina 29.09.2019 klo 15.00 mennessä.
Aikataulu ja tarkempi jotosohje laitetaan esille jotossivuille [www-osoite ilmoitetaan myöhemmin].

Sarjat:
Jotoksella on kaksi sarjaa, kaikille avoin reserviläissarja ja vaativampi sotilassarja. Sotilassarjaan otetaan rajattu määrä partioita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Jotokselle osallistuvan partion koko on 4 henkilöä, erityissyistä voidaan ottaa 3 tai 5 henkeä, mutta tehtävät on mitoitettu neljälle.

Jotosreitti ja tehtävät:
Jotos käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia että valinnaisia rastitehtäviä. Rasteilla on tehtäviä, jotka liittyvät esimerkiksi reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnontuntemukseen sekä yleistietoihin. Reitin pituuden osalta noudatetaan jotossääntöjen mukaisia vaatimuksia ja suosituksia.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen avautuu maaliskuussa 2019 MPK:n kurssijärjestelmässä ja jonka kautta ilmoittautumiset tehdään. MPK:n kurssinumerot kilpailijoille (reserviläissarja ja sotilassarja) ilmoitetaan myöhemmin. Kunkin jotospartion yksittäisen jäsenen tulee ilmoittautua erikseen. Partionjohtajille lähetetään ohjeet osallistumismaksusta.

Osallistumismaksu:
Osallistumismaksut ilmoitetaan myöhemmin. Osallistumismaksun määrä riippuu siitä, onko ilmoittautuminen suoritettu varsinaisen vai jälki-ilmoittautumisajan kuluessa (jälkimmäisen maksu on suurempi). Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan, mikäli tilaa vielä riittää. Osallistumismaksuun sisältyy jotososallistumismahdollisuuden lisäksi ruokailu- ja peseytymismahdollisuus jotoksen maalissa.

Varustus:
Partiot kuljettavat mukanaan kilpailun aikana tarvitsemansa muonan ja varusteet. Partio- ja henkilökohtaiset varusteet käsketään viimeistään 2 viikkoa ennen jotosta lähetettävällä ennakko-ohjeella. Varusteluettelo pakollista varusteista ilmoitetaan myöhemmin.

Vakuutus:
Osallistujat ovat vakuutettuina MPK:n tapaturmavakuutuksella kilpailupaikalla ilmoittautumisen jälkeen. Vakuutus ei korvaa omien henkilökohtaisten tavaroiden rikkoontumista eikä ole voimassa matkustaessa kilpailupaikalle tai pois sieltä. Suosituksena on oma vakuutus.

Lisätietoja Mikkelin Seudusta ja sen palveluista ja nähtävyyksistä:
www.visitmikkeli.fi

Näytä enemmän