Resul OKRAJOTOS 2019

La 09.03.2019 Klo 00:00 - Su 10.03.2019 Klo 22:00
kilpailukeskuksena toimii Porin Prikaatissa sijaitseva Camp Maurin alue

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos, Okrajotos 2019, järjestetään 9.–10.3.2019 Porin Prikaatissa Säkylän Huovinrinteellä.

Tapahtumainfo

Tapahtumatyyppi

Liikunta, Maastotoiminta

Ajankohta

Alku:

Lauantai 09.03.2019
Klo 00:00

Loppu:

Sunnuntai 10.03.2019
Klo 22:00

Lataa tapahtumaan liittyvä tiedosto

Lataa tiedosto

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Lisää kalenteriin 03/09/2019 12:00 AM 03/10/2019 10:00 PM Europe/Helsinki Resul OKRAJOTOS 2019

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen talvijotos, Okrajotos 2019, järjestetään 9.–10.3.2019 Porin Prikaatissa Säkylän Huovinrinteellä.

Lisätietoa tapahtumasta

Puolustusministeriö on käskenyt aktiivisen reservin koulutuksen, jolla pitää olla kyky vastata nykyajan haasteisiin yhteiskunnan turvaamiseksi.

Reserviläisurheiluliiton valtakunnalliset jotokset ovat koulutustapahtumina mitä parhaimpia kehittämään yksittäisen sotilaan ja partion perustaitoja. Jotoksilla opitaan myös selviytymään eri olosuhteissa erilaisten ja monipuolisten tehtävien ympärillä viikonlopun ajan. Tällä kertaa Porin Prikaatissa Säkylän Huovinrinteellä 9.-10.3.2019.

Suomalaiset ovat osallistuneet eri rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin vuodesta 1956 alkaen. Porin Prikaati on maavoimien suurin joukko-osasto, mikä kouluttaa varusmiehiä niin sodanajan tehtäviin, kuin vapaaehtoisia reserviläisiä ammattitaitoisiksi rauhanturvaajiksi maailman kriisialueille. Tässä siis teemaa jotokselle lähdettäessä,...

Puolustusministeriö on käskenyt aktiivisen reservin koulutuksen, jolla pitää olla kyky vastata nykyajan haasteisiin yhteiskunnan turvaamiseksi.

Reserviläisurheiluliiton valtakunnalliset jotokset ovat koulutustapahtumina mitä parhaimpia kehittämään yksittäisen sotilaan ja partion perustaitoja. Jotoksilla opitaan myös selviytymään eri olosuhteissa erilaisten ja monipuolisten tehtävien ympärillä viikonlopun ajan. Tällä kertaa Porin Prikaatissa Säkylän Huovinrinteellä 9.-10.3.2019.

Suomalaiset ovat osallistuneet eri rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin vuodesta 1956 alkaen. Porin Prikaati on maavoimien suurin joukko-osasto, mikä kouluttaa varusmiehiä niin sodanajan tehtäviin, kuin vapaaehtoisia reserviläisiä ammattitaitoisiksi rauhanturvaajiksi maailman kriisialueille. Tässä siis teemaa jotokselle lähdettäessä, missä hengessä sitä kuljetaan kahden päivän ajan.

Okrajotos on myös pala maaseudun tarmokkuutta ja jotoksen nimi tulee järjestävän yhdistyksen kotikunnasta Oripäästä, missä paikallinen Lions Club on jo useita vuosia järjestänyt Pohjoismaiden suurimman maatalousnäyttelyn Okra-messut! Okra-messut ovat paikallinen ja lähiseudun yhdistyksiin tukeva ponnistus sekä voimannäyte hyvästä yhteistyöstä ja tahtotilasta. Samankaltaista yhteistyötä tehdään myös jotoksen järjestämisessä. Hyvässä hengessä, missä opitaan tekemällä erilaisia tehtäviä monipuolisilla rasteilla, mutta pieni pilke silmäkulmassa.

 

Ilmoittautuminen jotokselle

Ilmoittautuminen: 28.2.2019 mennessä suvi.lahteenmaki@hotmail.com tai 040 774 1287.

Partion jokainen jäsen ilmoittautuu tämän lisäksi myös: mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/95880/. Näin ollen jokainen kilpailija saa itselleen myös tästä merkinnän omalle MPK-kortille ja on vakuutettu jotoksen ajan tapaturman varalta. Kilpailijat saavat jotokselta 2 korvaavaa kertausharjoitus vuorokautta.

MPK:n ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan mihin partioon kuuluu.

Mikäli tarvitset jotokselle sukset, sauvat, siteet, huovat ja huopakumisaappaat niin ilmoita se partion ilmoittautumisen yhteydessä kootusti kaikilta jäseniltä kerrallaan Suville. Varatut koot ovat ne, mitä saat, kun paikalle saavut. Mikäli koko ei ole oikea, emme pysty niitä vaihtamaan sen jälkeen ja näin myös takaamme sen, että jokainen saa sen mitä on tilannut.

Kilpailumaksu maksetaan 28.2.2019 mennessä Oripään Reservialiupseerit Ry:n tilille; Oripään Osuuspankki FI 57 5309 0250 0389 05 ja selitteeksi partion nimi. Osallistumismaksu 140€/partio.

 

Jotoksen kotisivut ja some

Jotoksen infot, kilpailukutsut ym tiedot löydät yhdistyksen kotisivuilta ja facebookista nimellä – Okrajotos!

Sivuille tulevat aikanaan myös tulokset sekä rastitehtävät ja niiden oikeat vastaukset.

Jotoksen johtajan käsky saapuville partioille on seuraava:

Partiot voivat saapua tukikohta-alueelle Camp Mauriin -> N=6775125.239, E=255994,735 (ETRS-TM35FIN) perjantaina 8.3.2019 klo 18.00 alkaen. Opastus alueelle ennen prikaatin pääporttia ja seuraamalla ampumaradantien viittoja.

Kilpailu alkaa lauantaina 9.3.2019 klo 9.00 ensimmäisen partion startatessa liikkeelle ja päättyy sunnuntaina 10.3.2019 klo 14.00 mennessä. Partiot lähetetään liikkeelle 5 min. välein ja partioiden lähtöajat ilmoitetaan viikkoa ennen jotoksen alkua partioiden yhteyshenkilölle sekä jotoksen kotisivuilla ja facebook-sivuilla.

Partioiden majoittuminen tapahtuu konteissa, minne mahtuu 3-4 henkilöä/kontti. Kontit ovat lämpimiä ja ne lukitaan päiväksi partioiden ollessa liikkeellä. Ajoneuvot jätetään myös samalle tukikohta-alueelle. Partion saapuessa paikalle, jokaisen henkilöllisyys tarkastetaan tukikohta-alueen portilla. Alueella on vartiointi koko viikonlopun ajan.

 

Partioiden jäsenillä on oltava mukana:

 • Makuupussi ja alusta
 • Tulentekovälineet
 • Viikonlopun muona ja valmistukseen tarvittavat välineet
 • Partiokirves tai puukko
 • -Jotoksella tarvittava oma vaatetus ja varustus
 • Ensiapuvälineet
 • Juomapullot
 • Taskulamppu tai muu valonlähde

 

Järjestävä organisaatio tarjoaa:

 • Majoituskontit
 • Ruoan sunnuntaina kilpailun jälkeen
 • Mahdollisuuden kuitata sukset, sauvat, siteet, huopakumisaappaat ja huovat varuskunnasta.
 • Monipuoliset ja toiminnalliset rastit
 • Peseytymismahdollisuus kilpailun jälkeen
 • Palkinnot kolmelle parhaalle partiolle
 • Kanttiini majoitusalueella lauantaina ennen kilpailuun lähtöä ja illalla sekä sunnuntaina aamulla, mistä voi ostaa kahvia, pullaa, pientä makeaa, makkaraa ja sämpylää.

 

Valmistautuminen jotokselle:

 • Jotos sopii parhaiten 3-4 henkiselle partiolle (5 max.)
 • Tehtävistä 70% on sotilaallisia ja loput ensiapuun, yleistietoon jne. liittyviä tehtäviä.
 • Jotokselle voi lähteä jokainen, joka on kiinnostunut liikkumaan luonnossa ja haluaa kehittää omia sekä partion taitoja monipuolisilla tehtävärasteilla.
 • Jotoksen matka on n. 30 km sekä lisärastien kautta voi partio halutessaan kerätä lisäpisteitä sekä kilometrejä.

 

Tervetuloa Okrajotokselle!
Oripään Reservialiupseerit ry

Näytä enemmän