Ajankohtaista

22.01.2024

Maakunnasta Libanoniin

Karjalan Poikien Kilta ry:n Oltermannin läksiäisiä vietettiin tänään Onttolan rajasotilaskodissa. Puolustusvoimien aluetoimiston päällikön everstiluutnantti Jukka Honkasen aika aluetoimistossa on tulossa täyteen hänen ottaessaan vastaan 1.2.2024 suomalaisen kriisinhallintajoukon Libanonissa komentajalta everstiluutnantti Markku Puustiselta. Suunnitelman mukaan Honkanen toimii uudessa tehtävässä 30.11.2024 asti.

Arvokkaaseen tilaisuuteen tervehdystä poistuvalle Oltermannille tuomaan oli kokoontunut 26 henkilöä eri alueemme maanpuolustusjärjestöistä. Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri ry ja Pohjois-Karjalan Reserviläispiiri luovuttivat tilaisuudessa everstiluutnantti Honkaselle piirien arvokkaimmat muistamiset, yhdistysten standaarit. Myös Pohjois-Karjalan maanpuolustuksen tuki ry:n puheenjohtaja oli tilaisuudessa kiittämässä Honkasata yhteistyöstä.

Puheessaan Honkanen kiitti lämpimästi pohjoiskarjalaisia lämpimästä vastaanotosta sekä hyvästä yhteistyöstä ja totesi maakunnan tehneen häneen lähtemättömän vaikutuksen. Honkanen lupasi ehdottomasti maailmalta palattuaan tulla käymään lomamatkoillaan maakunnassa. Puheessaan hän toi esiin myös maakunnassamme vaikuttavan erityisen maanpuolustustahdon. Hän vertasi sitä kotimaakuntaansa ja totesi Pohjois-Karjalassa vallitsevan aivan eritason hengen. Luja maanpuolustustahto ja henki ovat hänen mukaansa välittyneet myönteisesti eritoimijoiden tapaamisissa ja yhteisissä tilaisuuksissa.

Karjalan Pojat toivottaa Karjalan Poikien Killan Kiltajääkäriksi nimitetylle Honkaselle onnea ja menestystä uudessa tehtävässä.

Kuvat: Pekka Nevalainen, Hannu Parviainen

Julkaisija: PKMT