Ajankohtaista

10.09.2023

Maanpuolustustoimintaa tutuksi SILVA-Metsänäyttelyssä

Pohjois-Karjalan Reserviupseeri- ja Reserviläispiirit esittelivät toimintaansa yhteistyössä MPK:n kanssa SILVA Metsänäyttelyssä Joensuun laululavalla 8.-9.9.2023.

Kävijät pääsivät tutustumaan reserviläistoimintaan niin Reserviupseeriliiton kuin Reserviläisliiton jäsenenä. Myös paikalliset yhdistykset tulivat esille esittelijöiden kautta. Vapaaehtoisen maanpuolustuksen monipuolisesta kentästä oli kertomassa piirien yhteinen naistoimikunta. Mukaan naistoimikunnan toimintaan voi tulla myös, vaikka ei olisi suorittanut asepalvelusta.

Ampumaharrastukseen pääsi tutustumaan ekoaseammunnan parissa pistoolilla ja kiväärillä. Ammunta herätti kiinnostusta erityisesti tapahtuman nuorissa kävijöissä, mutta taitoaan pääsivät testaamaan myös varttuneemmat vierailijat.

Puolustusvoimien edustusta tapahtumassa ei ollut, mutta esillä oli silti infoa maakuntakomppaniasta, asepalveluksesta ja upseerin urasta. Sattuipa paikalle muutama vaihto-opiskelijakin, jotka olivat kiinnostuneita Suomen Puolustusvoimien toiminnasta.

Monipuolista osaamista kokonaisturvallisuudesta, varautumisesta ja sotilaallisia valmiuksia palvelevasta koulutuksesta oli paikalla esittelemässä Maanpuolustuskoulutus MPK. MPK:n kurssit ovat olleet suosittuja erityisesti viimeisen parin vuoden aikana ja aiheita löytyy monipuolisesti luonnonmuonasta ampumiseen. Lisäksi ensimmäisenä tapahtumapäivänä paikalla oli rauhanturvaajatoiminnan esittelyä.

Näyttelyvieraat pääsivät myös osallistumaan "Mitä sinulle tulee mieleen vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta" -teemakyselyyn, jossa kartoitettiin kävijöiden tietoa aiheesta.

Kyselyyn tuli hyviä vastauksia mm. 72 tuntia hankkeesta, erätaidoista, Vapepasta ja järjestötoiminnasta.


Julkaisija: MM