Ajankohtaista

11.01.2020

Ampuja Lari Pesosen taustavoima Juhani Simonen valittiin vuoden valmentajaksi

 

Kontiolahden reserviläisten puheenjohtaja Pohjois-Karjalan vuoden valmentajaksi.

Aika sanattomaksi vetää, arvioi kontiolahtelainen Juhani Simonen tuoreeltaan valintaansa Pohjois-Karjalan vuoden valmentajaksi 2019. Hänen ja ampuja Lari Pesosen kymmenvuotinen yhteistyö nousi viime vuonna koko suomalaisen urheilukansan tietoisuuteen, kun Pesonen ampui Suomelle olympiapaikan kesäksi Tokioon.

- Aika isolta jutulta tuntuu, kun en ole ammattivalmentaja. Vaan lahjakkaan kaverin kanssa olen hommia saanut tehdä, Simonen, 59, tunnelmoi.

Nyt kaksikolla on edessään kiireinen kevät, jonka aikana valitaan olympiaedustajat. Pesonen saa antaa näyttöjä muun muassa kahdessa maailmancupin osakilpailussa, jotta hän pääsisi edustamaan Suomea olympialaisiin. Valinnat tehtäneen ennen toukokuisia Ranskan EM-kisoja, joissa myös Pesonen kilpailee.

Simonen kuvailee Pesosta, 25, erinomaiseksi valmennettavaksi ja erittäin lahjakkaaksi urheilijaksi. Olympiapaikan lisäksi Simosen suojatti oli viides EM- ja MM-näyttökisassa sekä mukana MM-kisoissa.

- Aluksi korostin Larille, ettei tämä käy sormia napsauttamalla, vaan se vaatii ammattimaisen asenteen moneksi vuodeksi. Viisi vuotta menisi suunnilleen tekniikan opettelussa ja viisi vuotta kilpailemisen opettelussa, hän muistelee.

- Hän omaksuu asiat hirmu nopeasti. Larilla on ammattimainen ote ja motivaatio todella korkealla. Hän ei haihattele pilvissä, jos tulee menestystä. Vahvuudet ovat henkisellä puolella.

Helsingissä asuvan Pesosen kanssa hän toimii pääsääntöisesti etänä. Simonen valmentaa Pesosen ohella myös nuorta polvijärveläistä Eemi Tanskasta.

- Eemi on nyt pyrkimässä Urheilukouluun, ja paikan saaminen olisi hyvä askel kehittymisessä.

Teksti on julkaistu alunperin Sanomalehti Karjalaisessa 11.1.2020, kuva Armas Härkönen


Julkaisija: Piirit