Ajankohtaista

04.01.2020

Liperin Reserviläisille uusi puheenjohtajan nuija

Liperin Reserviupseerit ry ja Liperiläiset Reserviläiset ry juhlivat yhdessä upeasti ja arvokkaasti yhdistysten 60 vuotta marraskuun 30. päivä.

lltajuhlassa palkittiin mittava määrä liperiläisiä reserviläistoimijoita ja toiminnan tukijoita sekä luovutettiin Liperin Reserviläisille uusi, komea ja näyttävä puheenjohtajan nuija. Nuijan ja sen alustan lahjoitti yhdistyksen jäsen ja piirin puheenjohtaja Marko Halonen.

Nuijan ja jalustan mukana luovutettiin myös omistuskirja jonka teksti tässä alla.

OMISTUSKIRJA

Kiitoksena reserviläistoiminnasta saamistani arvokkaista ja mieleenpainuvista hetkistä, lahjoitan Liperin Reserviläisille, yhdistyksen puheenjohtajalle, nykyisille ja tuleville, käyttöönne puheenjohtajan nuijan ja jalustan.

Puheenjohtajan nuijan ja jalustan valmistuksessa on käytetty kolmea maanläheistä materiaalia ja ne kuvaavat reserviläistoiminnan arvoja.

KIVI – peruskalliomme, reservi muodostaa Suomen puolustuksen perustan, peruskallion. Kivi on Tolvajärven retkeilymajan kivijalasta.

METALLI – uskottavuus, uskottavuus perustuu osaamiseen, mitä kuvaa tykin ammuksen osa, samalla kunnioittaen Ylämyllyn, Paloaukean varuskunnan ja sen viimeisen tykistöjoukon Pohjois-Karjalan Patteriston perinteitä.

PUU- isänmaallisuus ja kunnioitus, kaikessa toiminnassa kannamme vastuumme Suomen maanpuolustuksesta tänään ja tulevaisuudessa. Puu on lehtikuusta, joka kasvoi Ylämyllyn varuskunnan alueella, sotilaskodin läheisyydessä.

 

Puheenjohtajan nuijan ja jalustan valmistuksesta haluan suuresti kiittää seuraavia henkilöitä:

                             Miikka Kotilainen, puuartesaani, taiteilija, nuijan ja sen jalustan valmistaja

                             Pekka T. Hyttinen, Pohjois-Karjalan Tykistökilta ry, ammuksen osan lahjoittaja

                             Veijo Wälkky, Wanhan Waruskunnan kersantti, puun lahjoittaja

 

Ylämyllyllä 30.11.2019

 

Marko Halonen

Liperin Reserviläisten jäsen

Pohjois-Karjalan Reserviläispiirin pj.


Julkaisija: Liperin RES