Ajankohtaista

15.08.2019

SRA-toimikunnan päivitetty ohjeistus pistoolinkoteloista

SRA SM 2019 kilpailussa tapahtuneen tapaturman syy on saatu selvitettyä ja tämän johdosta SRA toimikunta määrää seuraavat jatkotoimenpiteet

Tiivistetty onnettomuusraportti aiheesta löytyy täältä. Selvitysraportti

Havainnevideo siitä miten onnettomuus tapahtui: SelvitysVideo

SRA toimikunta haluaa kiittää täydellisen raportin tehnyttä Turkka Tengströmiä jonka ansiosta onnettomuuden syy saatiin selville jo nyt.

Uuden tiedon johdosta SRA toimikunta määrää seuravaa:

  1. Onnettomuudessa käytetty kotelotyyppi asetetaan pysyvään käyttökieltoon. Näitä koteloita ovat Lock Block tai Lock Sport -lukitusta käyttävät kotelot kuten Dasta 720,730,740 ja 750. Tarkennukset tullaan antamaan teknisessä liitteessä.
  2. Muut pistoolikotelot, joissa lukitus avataan etusormella (kuten IMI ja Serpa) asetetaan käyttökieltoon siirtymäajan jälkeen 1.1.2020. Näitä koteloita voi käyttää siirtymäajan ajan rajoitetusti niin että asetta ei saa koteloida ladattuna vaan ainoastaan lipas kiinnitettynä.

Tämän lisäksi SRA toimikunta suosittaa että jokainen SRA harrastaja tarkastaa oman kotelonsa ja pistoolinsa ja kiinnittää huomiota etenkin seuraaviin asioihin. Näihin asioihin tulisi kiinnittää myös erityishuomiota kilpailujen asetarkastuksissa.

  1. Toimiiko pistoolin varmistin ja onko se riittävän jämäkkä jotta se ei helposti putoa pois päältä.
  2. Mikäli aseessa on ulkoinen varmistin, pysyykö se varmasti päällä kun aseen koteloi eri suunnista koteloon ja pysyykö varmistin päällä liikuttaessa ja kotelosta vedettäessä.
  3. Onko kotelon sisällä jotain joka voisi osua liipaisimeen ja laukaista aseen?

Julkaisija: Piirit