Ajankohtaista

03.08.2019

Perinnepistoolin piirinmestaruusmittelöt käytiin Outokummussa

Loppukesäisenä perjantai-iltana 2.8.2019 kokoontui Outokummun Salmijärven radalle joukko perinnepistooliampujia Pohjois-Karjalan piirinmestaruuskilpailuihin. Lajeina olivat perinnepistoolin 25m koulu ja 25m kuvioammunta. Laukausmäärä molemmissa lajeissa oli 30 laukausta ja kilpailijoita riitti tarpeeksi hyvin sekä H että H50-sarjoihin

Elokuun alun sää oli varsin kolea. Pelättyä sadetta ei kuitenkaan saatu muutamaa pisaraa enempää, joten sekä ampujat että taulut pysyivät kuivina. Verraten myöhään iltaan venyneiden kilpailuiden loppupuolella vilu meinasi yllättää kilpailijat. Huomasi hyvin, että kesän kilpailukausi alkoi olla päättymässä.

Huolimatta viileästä säästä ja kilpailuiden sijoittumisesta perjantai-iltaan oli osallistujamäärä paras perinnepistoolikilpailuissa miesmuistiin, sillä Salmijärvelle kokoontui peräti 22 kilpailijaa. Ilahduttavaa oli myös se, että lähes puolet kilpailijoista osallistui alle 50-vuotiaiden sarjaan. Useimmiten kolme neljäsosaa kilpailijoista on näet ollut ”aikuisten” sarjan osallistujia. Koettu kehitys osoittaa, että perinnepistooliammunta on ainakin Pohjois-Karjalassa kasvava ja kehittyvä laji, jolla on kysyntää myös tulevaisuudessa. Joukkuekilpailuihinkin osallistui joukkueet viidestä eri pohjoiskarjalaisesta reserviläisyhdistyksestä.

Kilpailun tulostaso oli perinteiseen tapaan kova erityisesti H50-sarjassa. Yleisenkin sarjan taso oli totuttua kovempi vaikka matkaa kokeneempien ampujien tason savuttamiseen vielä onkin. Aiemminkin perinnepistoolikilpailuissa menestyneet ampujat veivät pääosan kärkisijoista, mutta erityisesti yleisen sarjan puolella myös uudemmat ampujat saivat menestystä.

Joukkuekilpailu oli Kontiolahden Reserviläisten juhlaa. Yhdistys voitti varsin suvereenisti molempien ampumalajien mestaruuden. Toisesta ja kolmannesta sijasta kamppailivat Joensuu ja Rääkkylä.

Perinneammuntakausi alkaa perinnepistoolin piirinmestaruuskisojen myötä olla loppusuoralla. Jäljellä ovat enää Rääkkylän avoimet perinnekiväärikilpailut vielä avoimena olevana ajankohtana syksyllä. Tähän mennessä kauden tulos- ja osallistujakehitys on ollut positiivinen. Kilpailijoita on eri tapahtumissa riittänyt ja tulostaso on pysynyt korkeana. Uusia ampujia on liittynyt toimintaan mukaan ja liittyy toivottavasti myös tulevaisuudessa. Tästä on hyvä jatkaa.

Julkaisija: Rääkkylän Reserviläiset