Ajankohtaista

26.05.2019

Perinnekiväärin piirinmestaruuskilpailut kilpailtiin Outokummussa

Lauantaina 18.5.2019 Salmijärven ampumaradalla Outokummussa selvitettiin Pohjois-Karjalan parhaat perinnekivääriampujat. Kovatasoiset kilpailut ammuttiin 150 metrin radalla makuuammuntana kilpailulaukausten määrän ollessa 15 + 15 eli yhteensä 30 laukausta. Tulevaisuudessa toiveissa olisi päästä kilpailemaan oikealta perinnekiväärin makuuammuntamatkalta eli 300 metriltä.

 

Sää suosi kilpailuja. Aurinko paistoi, mutta sää ei kuitenkaan ollut liian lämmin. Suuri osa kilpailijoista oli varustautunut ammuntaan paksuin ja tukevin vaattein, joten hyvin lämmin sää olisi tehnyt monen olosta tukalan. Myöskään tuuli ei ammuntaa haitannut, joten päivä oli kokonaisuudessaan mukavan keväinen. Olosuhteiden puolesta ainoan haasteen muodostivat auringonpaisteen liikkeelle saamat kyykäärmeet, joista tehtiin useita näköhavaintoja. Tästäkin uhasta selvittiin ilman puremia kilpailijoiden tarkkaavaisuuden ansiosta.

 

Osallistujamäärä kilpailuissa jäi 18 henkilöön, mikä oli hieman edellisvuosia vähemmän. Tästä huolimatta myös joukkuekilpailu pystyttiin järjestämään, mikä on aina erittäin positiivista. Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi luo joukkuekilpailu aina omanlaisensa jännitteen yhdistysten välille innoittaen kaikki kilpailijat yrittämään parastaan myös joukkueensa puolesta.

 

Kilpailun tulostaso noudatteli pitkälti edellisvuosien teemaa. Yleisessä sarjassa Rääkkylän Reserviläiset ottivat kolmoisvoiton. Sarja H50 puolestaan oli Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajien hallintaa, sillä heidän edustajansa miehittivät sarjan kaikki palkintosijat.

 

Joukkuekilpailun voitosta kamppailtiin jälleen kerran Rääkkylän Reserviläisten ja Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajien välillä. Tällä kertaa kisa ei ollut kovinkaan tiukka, sillä Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajien ykkösjoukkue vei voiton selkeällä 21 pisteen erolla Rääkkylään. Kolmanneksi ampui Rauhanturvaajien kakkosjoukkue.

 

Perinnekiväärin kilpailukausi on nyt piirinmestaruuskilpailuiden myötä avattu. Tänä vuonna kilpaillaan vielä ainakin syksyllä perinteisissä Rääkkylän avoimissa Kuismin ampumaradalla. Toiveissa on pyrkiä järjestämään kesän aikana kilpailut myös Ilomantsin 300 metrin radalla, jotta piirien ampujat saisivat tuntumaa myös varsinaiseen makuuammunnan ”kuningasmatkaan”, mutta tuon kilpailun järjestelyt ovat vielä täysin avoimet.

 


Julkaisija: Rääkkylän Reserviläiset