Ajankohtaista

19.02.2018

Karjalan pojat PV ajolupakurssilla

Viikonloppuna Kajaanissa pidettiin PV Ajolupakurssi MPK:n koulutuksena. Koulutus oli tarkoitettu aiemmin kuljettajakoulutuksen saaneille ja kuljettajatehtävissä toimiville reserviläisille ja sekä heille jotka omassa reserviläistoiminnassaan tarvitsevat Puolustusvoimien ajo-oikeudet.

Kurssilla meitä Pohjois-Karjalasta oli itse kirjoittanut ja Jussi H. Kaksi päiväinen kurssi sisälsi tietenkin muutaman PowerPoint sulkeisen, mutta ennenkaikkea kurssiin kuului ajoneuvokoulutusta sekä ajamista erillaisilla C ja CE kalustoilla. Opittiinpa myöskin kontin lastaus ja purku ka:n alustalta. Kokonaisuuden kruunasi tietenkin suoritettu ajo-oikeus sekä teka luvat jotka ikäänkuin kaupapäällisinä nyt uudistettiin seuraavaksi viideksi vuodeksi. Suosittelen, kannattaa käydä kursseilla, kalusto päivittyy kokoajan ja aina on jotain uutta opittavaa.

Kuvissa kalustoa ja harjoitustyönä tehty ajoneuvon pelastaminen, tulihan se panssaripeli sieltä ojasta, kun saatiin masiin pitoja renkaisiin ja vinssi kuntoon....


Julkaisija: Marko H